Avel
29 april 2020 12:44

Följ fölens första veckor i livet via nytt slow-tv-program

Livets mirakelATG lanserar nu "Hästhagen" – ett nytt program som varje dag direktsänder från en fölhage på Skråmsta Stuteri utanför Stockholm. Sändningen startar på morgonen när fölen vaknar och fortsätter sedan rulla hela dagen. Oklippt och oredigerat direkt från hästarnas naturliga miljö.

Följ fölens första veckor i livet via nytt slow-tv-program
Huvudrollerna i "Hästhagen" spelas av fölen Malin, Wilhelm, Holger Gunnar, April-April och Ola. Foto: ATG

Skråmsta Stuteri är ett av Sveriges äldsta stuterier för travhästar, där många av Sveriges bästa travhästar är uppfödda. Via ett samarbete med ATG får vi nu följa fölens första veckor i livet via programmet ”Hästhagen” – ett initiativ riktat mot alla svenskar som nu befinner sig mitt i den rådande pandemin.
– Vi vill bjuda alla som älskar häst på lite feelgood så här i coronatider, säger Martina Olsson på ATG i ett pressmeddelande.

Hästhagen är ett program i så kallat ”slow-tv-format”. Slow-tv kan se lite olika ut, men i det här fallet är det en oavbruten direktsändning där tittarna får följa fölen och deras mammor via fyra kameror placerade i Färskhagen, Rasthagen och Bebishagen. I Rasthagen och Färskhagen får fölen först lära känna sina mammor på tu man hand och därefter får de komma ut till fölkompisarna i Bebishagen ”för lite lek och bus”.

Programmet livestreamas just nu och visas totalt undr 19 dagar, från onsdag 29 april till söndag 17 maj. Sändningstiderna är klockan 07.30-16.00.
– På morgonen är hästarna som piggast eftersom de stått stilla under natten. Så när sändningen startar 07.30 är det full fart, ja det påminner det lite om kosläppen. Efter det går det i perioder – de sover mycket, tar en rush, luktar lite, tittar lite, säger Carina Satrell Dahling som har drivit familjegården på egen hand sedan 1995.

Carina_och_wille
Carina Satrell Dahling och fölet Wilhelm i en av fölhagarna på Skråmsta. Foto: ATG

Här kan du se programmet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden