Hoppning
28 maj 2016 14:30

Rolf-Göran sexa i GCT

I dag går årets sjunde deltävling i Global Champions Tour. Rolf-Göran Bengtsson och övriga kan följas direkt i GCT webb-tv från Chantilly i Frankrike. Svensken inledde med en felfri runda tillsammans med Casall Ask, men i omhoppningen kom ett nedslag.

Rolf-Göran sexa i GCT
2014 blev det seger för Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask i Chantilly. Foto: Stefano Grasso/Global Champions Tour

Rolf-Göran Bengtsson har fina minnen från det gröna gräset i slottsparken, där han vann med Casall Ask 2014. Då var Henrik von Eckermann tvåa med Cantinero i en svensk dubbel. Så kan det inte bli i år eftersom Rolf-Göran är ensam svensk till start när Henrik tävlar Nations Cup i Rom, där han vann Grand Prix förra året med Cantinero.

Den första 1,60-rundan i Chantilly börjar klockan 15.30. Rolf-Göran Bengtsson hade startnummer 31 med Casall Ask. De 18 främsta tar med sina resultat till en ny bana på samma hinderhöjder och för ekipage med totalt samma  lägsta antal fel väntar omhoppning.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask tog sig säkert och väl avvägt runt den första rundan med idel fina språng. Ett tag såg det ut som om ekipaget skulle dra på sig tidsfel, men det klarade sig med knapp marginal. 

Åtta ekipage tog sig vidare till omhoppning där Bengtsson hade nackdelen att starta först. Han lade upp tempot ordentligt redan från början, men det kostade ett bakbensfel på en oxer tidigt i banan. Omhoppningen fortsatte sedan med flera fina rundor. Allra kortast vägar fick Tysklands Ludger Beerbaum till med Chiara 222. Ekipagets tid räckte hela vägen till seger. Tysken vann tidigare en omgång i den penningstinna serien tillsammans med Douglas Lindelöws tidigare mästerskapshäst Casello. 
– Säsongen har varit fantastisk så här långt, sa Ludger Beerbaum till GCT:s tv efter segern. 
– Jag är jättenöjd med Chiara. Vi hade lite tur på hinder 3 i omhoppningen men man kan inte vinna en sådan här klass utan tur. 

Start- och resultatlistor
Webb-tv
Ställning GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden