Sverige
5 oktober 2023 10:05

Förbundet förlänger med huvudsponsor

SamarbeteSedan 2015 är försäkringsbolaget Folksam huvudsponsor till Svenska Ridsportförbundet. Nu förlänger de båda parterna sitt samarbete med ytterligare tre år, och lägger till ett nytt fokusområde.

Förbundet förlänger med huvudsponsor
Folksams Ylva Wessén och förbundets ordförande Sandra Ruuda har kommit överens om fortsatt samarbete. Foto: Mattias Burling/Ridsportförbundet

Det nya avtalet mellan Svenska Ridsportförbundet och Folksam gäller i tre år, 2024-2026. Förutom de områden som tidigare legat i fokus för samarbetet, som bland annat satsningar på topp- och breddsport och att utbilda unga, kommer man nu även att jobba mer med trygghetsfrågor.

– Folksam betyder oerhört mycket för ridsporten och gynnar utövare på alla nivåer. Vi är så glada över att Folksam vill fortsätta att utveckla svensk ridsport tillsammans med oss, säger Sandra Ruuda, ordförande Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.

Folksam har sedan starten på samarbetet 2015 stått bakom ett 30-tal svenska mästerskap i ridsportens alla grenar, och är även sponsor till elitallsvenskan och ponnyallsvenskan.

– Vi är stolta över vårt långa samarbete med Svenska Ridsportförbundet och ser fram emot att rikta ytterligare insatser till trygghetsfrågor inom ridsporten. Genom vårt gemensamma engagemang och fokus på en säker ridsport kommer vi kunna göra skillnad tillsammans, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef på Folksam.

Läs mer om samarbetet här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden