Dressyr, Ponny
18 oktober 2022 06:25

Förbundet letar efter framtida landslagsekipage

MönstringGenom en mönstring vill Svenska Ridsportförbundet hitta nya unga dressyrtalanger som kan vara aktuella för landslagsuppdrag i framtiden. Vid två tillfällen i december bjuder de in till programridning.

Förbundet letar efter framtida landslagsekipage
Svenska Ridsportförbundet letar efter nya unga dressyrtalanger. Arkivbild: Roland Thunholm

Ryttare som rider c- eller d-ponny och är födda 2008-2011 kan nu anmäla sig till mönstring hos Svenska Ridsportförbundet, ett sätt för förbundet att upptäcka nya lovande ryttare och ponnyer.

Ekipagen, som vill satsa mot att tävla internationellt och ingå i Sveriges landslag, visar upp sig i en programridning i FEI Lagtävlansprogram där de blir bedömda av dressyrdomaren Tundi Andersson.

Mönstringen, som sker den 3 december på Strömsholm och 17 december på Flyinge, är öppen för ryttare som kvalat till, eller deltagit på, SM i kategori C eller D. Även de ryttare som rider på en ponny som tidigare tävlat på SM-nivå är välkomna.

Läs mer och anmäl till mönstringen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden