Sportnytt
21 maj 2020 06:25

Förbundet letar efter satsande ryttare

KarriärsboostNu öppnar Ridsportförbundet ansökan till sina utvecklingsprogram på de högre nivåerna, nivå 3 och 4, för ryttare och kuskar som vill utvecklas vidare och få coachning längs vägen.

Förbundet letar efter satsande ryttare
Landslagsryttaren Hanna Berg är en av dem som gått båda nivåerna i programmet. Foto: Roland Thunholm

Det är nu sjätte respektive sjunde året i rad som ryttarutvecklingsprogrammen på nivå 3 och 4 genomförs – förkunskapskraven är höga då programmen vänder sig till ryttare och kuskar som redan tagit sig en bra bit på väg i sin sportkarriär.

Hanna Berg, landslagsryttare i fälttävlan, är en av de ryttare som deltagit på båda nivåerna i utvecklingsprogrammet.
– Under nivå 3 har vi kunnat lägga fokus på grunderna och så ta steget att utveckla vidare under nivå 4, anpassat till oss själva som individer. Jag har fortfarande kontakt med mina kompisar från programmet, men framförallt är jag glad att ha kvar Yogi (Breisner) som mentor. Det betyder så mycket, berättar hon för Ridsportförbundet.

För hoppryttarna är det Ann Catrin ”Ancan” Carlsson som är tränare och mentor.
– Det är väldigt stimulerande att jobba med unga ryttare som verkligen vill utvecklas. Jag tror också att det är bra för alla att vi som är tränare i utvecklingsprogrammen kan få en helhetsbild över ryttarutvecklingen i landet, säger hon.

Läs mer hos Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden