Fälttävlan
5 november 2012 14:30

Förlängd tidsfrist för Silver-Sara

(Uppdaterad) Sara Algotsson Ostholt fick ytterligare en vecka på sig att skaffa fram pengarna till Mrs Medicott - i morgon tisdag lär Sara veta om hon kan behålla sin guldklimp. Klockan 14 på måndagen hade Facebook-insamlingen gett 746 326 kronor.

Vad det var som fick ägaren till det 8-åriga stoet att ändra sig är oklart, men efter det möte som Sara Algotsson Ostholt hade med ägaren i tisdags i förra veckan fick hon ytterligare en vecka på sig att skaffa fram de närmare 900 000 kronor som behövs för att säkra hästen.

Det tidigare beskedet var att stoet skulle hämtas i måndags i förra veckan, men efter den massiva insamlingskampanj som startades på Facebook för cirka tio dagar sedan gick ägaren med på ett nytt möte.

Uppdatering
Klockan 14.00 på måndagen hade gruppen samlat in 746 326 kronor. Nu har gruppen 54 800 medlemmar. Sedan gruppen startade har också några större finansiärer visat intresse.
I morgon tisdag går Saras tidsfrist ut – då får ridsport-Sverige se om deras engagemang räddat Mrs Medicott åt Silver-Sara.

Läs mer

Se inslag i SVT-sport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden