Fälttävlan
12 november 2018 10:28

Försäkringsbolag satsar på unghästtävling

SamarbeteNu ska Agria Djurförsäkring samarbeta med R&B Eventer när det gäller en unga fälttävlanshästar. Syftet är att lyfta de här hästarna samt sprida kunskap om träning och hållbarhet.

Försäkringsbolag satsar på unghästtävling
R&B Eventer har flera nyheter på gång. Arkivbild: Roland Thunholm

– Vi vill med detta bidra till att fler lovande, unga fälttävlanshästar utvecklas långsiktigt mot de stora mästerskapen, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring, i ett pressmeddelande.

Försäkringsbolaget ska tillsammans med R&B Eventer att arbeta för vikten av att träna den unga hästen för en lång, framgångsrik och hållbar karriär.
– Vi kommer att jobba för kunskapsspridning om vikten av att variera träningen, underlaget och intensiteten samt att ge den unga hästen tid att stärka muskler, senor, leder och ligament så den blir redo för uppgiften, säger Agnes Fabricius.

R&B Eventer drivs av Ingrid Andersen och Jon Andersen och har funnits i fem år.
– Vi  har utvecklats till en välkänd plattform i fälttävlans-Sverige där lovande unghästar inom sporten lyfts fram. Vi glada över samarbetet med Agria som ger oss möjlighet att utveckla konceptet, säger Ingrid Andersen.

R&B Eventer väljer ut en tävling varje år där bästa häst i respektive ålderskategori koras, detta för att uppmärksamma lovande unghästar och dess ägare samt stötta dem i deras långsiktiga utveckling inom fälttävlan.

2018 var denna tävling på Flyinge. Nytt för nästa år är att det även blir en final för 7-åringar. Denna ska gå i enstjärnig klass.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden