Avelsnyheter
29 juli 2016 22:52

Första finalfältet klart

De 5-åriga hästarnas "andra chans" officiellt kallat lilla finalen är avgjord och tre finalister har vaskats fram. Sandra Sterntorp med Simmebros Martell vara nära en finalplats.

Första finalfältet klart
Sandra Sterntorp tackar Simmebros MArtell för väl förättat värv. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Lilla finalen avgjordes på bana 2 en bit bortanför framridningen till den stora arenan, en mer lummig bana men fortfarande mycket att titta på. 

Första startande var Maj-Christin Ehnberg Fogelberg på Zappa SV, uppfödd av Britta Hermansson. Efter en skakig entré på banan fick Maja möjlighet att visa banan lite extra länge då domarna förtvivlat letade efter en klocka att ge startsignal med. Zappa visade upp sig i härlig form även om viss spänning och rädsla fanns kvar.
– Jag är så nöjd med honom för han var så rädd på framridningen, han är en liten Ferdinand när han kommer in. Men det blir allt bättre, menade hon.

Med 78 procent och en 12:e plats gjorde de en rejäl upphämtning.

Sandra Sterntorp med Simmebros Martell, uppfödd av Ulrika Bynander, backade bandet för sig själv när hon gick igenom hur hon skulle rida i förväg.
– Jag gick tillbaka till min ridkänsla och mitt sätt att jobba, kände efter och struntade i de som ropade ”ta upp honom i högre form”, det fick bli en senare fråga, förklarade hon.
– Idag hade jag jättebra känsla på honom inne på banan, det var så skönt. Nu har han varit här och nästa gång blir det lättare, sa Sandra som har planen klar.
Hon och Emma Karlssons Martell fick 80,4 procent och slutade på femte plats i lilla finalen och är 17:e bästa 5-åring i världen.

Yvonne Österholm på Simmebros Bisquit och Mattias Jansson med Rudolph lyckades inte förbättra sitt resultat i dagens andra kval.

De tre finalbiljetterna bärgades av Jeanine Nieuwenhuis på Great Lady TC, Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera och Claudia Rücher med hingsten Baccardi. 

Första utanför final var Rockson och Severo Jurado Lopez.

Resultat lilla finalen
Startlista final lördag em

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden