Hoppning
18 augusti 2016 17:07

Första kvalet i mål på SM

SM i hoppning är igång. Smakstart med seger fick junioren Josefine Nykvist, young ridern Hedda Wallin och Malin Carlbäck med Abrina som gör sitt första seniormästerskap. ”Nu hoppas jag på att vara med och fightas om medaljerna” säger Malin.

Första kvalet i mål på SM
Malin Carlbäck och Abrina är med i matchen inför resten av SM.

När SM på Sundbyholms travbana drog igång gällde det främst att få med sig så lite fel som möjligt för att bädda inför resten av mästerskapet. Tävling är dock som bekant alltid tävling och vad passar då bättre än att vinna redan i första omgången?
Det lyckades Malin Carlbäck med som tog segern i seniorernas första omgången, en 1,50-klass bedömning C, med Abrina (KWPN, sto, f 2005, e Trento B-Rossini).

– Jag hade varit nöjd med att ligga inom ett nedslags marginal efter första omgången, men det är förstås otroligt kul att det gick så bra som det gick, säger Malin, 22, till Ridsport.
Hon debuterade på senior-SM med en kvalseger just före Alexander Zetterman på Volstrups Cody och Peter Eriksson på Hanna Torgander-uppfödda SWB-hingsten Al Cendo 1241.  

Abrina, som gick YR-SM med Malin 2014, har haft tävlingspaus sedan Falsterbo. Idag visade hon såväl att hon är glad att vara på banan igen som att hon definitivt kan mäta sig även i seniorsammanhang.

– Hon är speciell och rätt het, men hon är helt fantastisk och gör allt för mig på banan. Nu hoppas jag att formen håller i sig och att vi får vara med och fightas om medaljerna, säger Malin.

I första SM-omgången för young rider på 1,40 segrade Hedda Wallin med Darmen van de  Zuuthoeve (BWP, sto, f 2003, e Thunder van de Zuuthoeve x Leader M) just före Emma Falk med Surfers Paradise och Louise Torgersen med Caville.

Bland juniorerna, som hoppade 1,35 A:O, var Josefine Nykvist med Lara (SWB, sto, f 2002, e Quick Star-Cardento, uppf Susanna Hallden) vassast. Kvaltvåa blev Alexander Nilsson med Galant van der Koelaar och kvaltrea blev Ottilia Lundgren med Alisia.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden