Hoppning
15 juli 2018 19:49

Första svenska NC-pallplatsen i år – häng med till rysaren

FalsterboSvenska publiken fick jubla flera gånger om när de svenska ryttarna levererade i Nations Cup, men det räckte inte riktigt hela vägen fram. Följ med till lagrysaren i Falsterbo.

Första svenska NC-pallplatsen i år – häng med till rysaren
Det svenska laget bjöd både sina team och publiken på en spännande tävling. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Nations Cup i Falsterbo är en riktig publikfavorit och i dag blev det en match som sent ska glömmas. Sverige, Irland och Italien var klara för omhoppning efter två omgångar. Strax efter fick de sällskap av Nederländerna som blev omhoppningsklara efter att ena ryttarens tramp på vattenkanten räknats bort.

Sveriges felfria omhoppning av Henrik von Eckermann med Mary Lou satt klockrent, men strax senare kapades tiden av såväl Irland som Nederländerna.

Första pallplatsen

De svenska ryttarna, samtliga VM-aktuella, visade mestadels att mästerskapsformen finns där och fick publiken att jubla flera gånger om när de levererade under pressen som rådde.
– Jag tycker att vi presterade åtta plus en fina rundor och vi tog vår första pallplats för säsongen. Vi har ett stort mål i höst (VM) och det är intressant att se potentiella laghästar hoppa allt bättre eller fortsätta hoppa riktigt väl, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Att de svenska ryttarna är vinnarskallar och tillräckligt bra för att veta att de kan vinna märks när de möter pressen. Nöjda med sina hästar, inte minst Peder och Malin vars H&M Christian K och H&M Indiana gick dubbelt felfritt, men till synes inte särskilt uppåt över tredjeplatsen då de var så nära att landa ännu högre upp.
– Om vi skulle ha gjort något bättre skulle vi ha gjort det i första rundan, säger  Ankarcrona och syftar på de fyra felen Sverige fick med sig där.

Casall-son avgjorde

Det nederländska laget är desto gladare när de tar plats på podiet med sina vinnarklockor framför sig. Chef d’equipe Rob Ehrens påminner faderligt sitt gäng om att inte glömma klockorna samtidigt som han konstaterar att den stora bubbelflaskan tillhör ryttarna.
– ”The boys” är värda den, säger han med en blinkning.

Johnny Pals fick omhoppningsuppdraget med sin Casall-son Chat Botte  Du Ruisseau Z.
– Jag är väl vanligen inte den snabbaste, men det var spännande att göra det här för laget. De sa att åt mig att det skulle gå fort, jag körde och det funkade.
– Det var fantastiskt att få göra en dubbelnolla  här, det är fantastiskt ställe med underbar publik.

Laghästen okej

Vinnarlagets Michel Hendrix och Baileys såg ut att råka illa ut i första omgången och startade inte i den andra. Ryttaren meddelar att hans häst verkar vara okej.
– Det är det viktigaste, och jag är glad att teamet kunde täcka upp för oss, säger Michel Hendrix.
– Det är sådant som händer och det är just därför vi är ett team, säger kollegan Maikel van der Vleuten.

Sverige ligger nu sjua i Nations Cup-tabellen för den högsta ligan. Fem tävlingar i serien får varje lag hoppa och Sverige har bara Hickstead kvar för att samla poäng. Belgien leder ligan och har också en tävling kvar. Om det räcker hela fram till världsfinalen för Sverige återstår ännu att se.

Ställning

Resultat:

1. Nederländerna
Chef d’equipe Rob Ehrens
Maikel van der Vleuten/Idi Utopia 4+0, Michel Hendrix/Baileys EL/WD, Johnny Pals/Chat Botte  Du Ruisseau Z 0+0+0, Jur Vrieling/VDL Glasgow V Merelsnest N.O.P 0+0

2. Irland
Chef d’equipe  Rodrigo Pessoa
Bertam Allen/Gin Chin Van Het Lendenhof 0+4, Mark McAuley/Utchan de Belheme 0+4, Daniel Coyle/Cita 12+0+0, Paul  O’Shea/Skara Glens Machu Piccucu 0+0

3. Sverige
Chef d’equipe  Henrik Ankarcrona.
Henrik von Eckermann/Toveks Mary Lou 4+4+0, Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana 0+0, Douglas Lindelöw/Zacramento 4+0, Peder Fredricson/H&M Christan K 0+0.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden