Sverige
21 juli 2022 16:20

Försvunna hästarna hittade döda

Försvunna hästar/uppdateradDe två hästar som varit försvunna i över en vecka har nu hittats döda. Det berättar ägaren själv.

Försvunna hästarna hittade döda
En av de hästar som försvann från sin hage. Foto: Privat

Det var den 12 juli som en häst och en ponny försvann från en hage i närheten av skånska Hyllinge i Åstorps kommun. Ägaren trodde att hästarna var stulna och efterlysningen har spritts på sociala medier.

Nu meddelar ägaren Frida Wismar att hästarna har hittats, men tyvärr inte vid liv.

”Kan inte gå in på mer detaljer just nu då det är väldigt oklara omständigheter” skriver hon  i gruppen på Facebook där hästarna har efterlysts.

Till Ridsport säger Frida Wismar att hon varken kan eller får berätta mer förrän polisen är klar med sin utredning. Ridsport har sökt utredare vid polisen i nordvästra Skåne utan att lyckas.

En insamling som var tänkt att bli hittelön för den som kunde lämna tips om hästarna har nu avslutats. Vad som ska hända med pengarna som samlats in, 7 445 kronor, är än så länge oklart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden