Sverige
25 oktober 2023 15:00

Försvunnen unghäst hemma igen – eftersöktes med drönare

Lyckligt slutÄgaren befarade att han hade fastnat i skogen, nu har sökandet efter den försvunna unghästen Fayer fått ett lyckligt slut.

Försvunnen unghäst hemma igen – eftersöktes med drönare
Hästen blev rädd och skenade iväg när ägaren skulle tränsa honom i hagen. Bilden har inget samband med artikeln. Foto: iStock

Nödropet om hästen Fayer har spridits i sociala medier sedan försvinnandet i måndagskväll. ”Unghästen Fayer försvann igår runt kl 18 från Träskmyr, Kappelshamn, med sadel på ryggen och grimma och träns runt halsen”, står det att läsa i en efterlysning. ”Vi var ute och letade i mörkret igår till fots och imorse till häst men har endast hittat hovspår. Han är annars väldigt social och svarar när man ropar på honom. Snälla, kom hem Fayer.” Hästen blev rädd för något när han skulle tränsas i hagen och skenade iväg, berättar ägaren Sofia Paulin Fahlström i sociala medier. Träskmyr är ett naturreservat på norra Gotland.

Tidigare på onsdagen berättade P4 Gotland att hästen eftersöktes med drönare och värmekamera. Sofia Paulin Fahlström uttryckte också oro över att Fayer satt fast någonstans i skogen – men för en stund sedan kunde hon glatt meddela att hästen är hemma igen. ”Fayer är hittad! Han är ok under omständigheterna, pigg och glad med lite sår, veterinären kommer senare och kollar igenom honom. Var på en äng vid sina kompisar i Träskmyr”, skriver Sofia Paulin Fahlström i sociala medier och tackar alla som har hjälpt till med att leta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden