Körning
24 juli 2021 08:56

Fortsatta framgångar för Sverige i körningens NM

SprtkörningDet duggar tätt, de svenska placeringarna i NM i sportkörning. Under fredagen var det dag två av dressyren och den svenska toppformen håller i sig.

Fortsatta framgångar för Sverige i körningens NM
Camilla Ahlberg när hon tog SM-guld. Arkivbild. Foto: Eva Österlund

I klassen för enbet häst var två mycket meriterade svenska kuskar med, Linnea Kristiansen med Lady Lexington och Karin Söderqvist med Lukas.
”Lexi” är bara i början av sin karriär . Ändå är man redan van vid att det här ekipaget levererar varenda gång. Så också även här i Revsö vid Sommersted i södra Jylland där årets Nordiska mästerskap avgörs med ett verkligt laddat startfält. Linnea Kristiansen fick 46,7 straff för sin dressyr och med det ligger hon på en delad femteplats tillsammans med Finlands Talvikki Järvinen.
Leder klassen gör Danmarks Tina Nielsen på 40,23. Karin Söderqvist körde in på plats nummer nio, poängen var 49,07.
Intressant att de tio främsta i den 25 ekipage starka enbetsklassen var under 50 straff. Bra läge men tätt inför maraton.

I parklassen var Camilla Ahlberg tvåa, bara en liten liten bit efter ledaren, Danmarks Hans Henrik Nielsen. fick 49,80 och Ahlberg 49,87.

I ponny enbet gick Johan Herner och Störtebeckers Big Cracker bäst bland svenskarna med en tredjeplats på 49,24. Det lutar åt en riktigt spännande maratonuppgörelse här för det är tätt även i den här toppen. Lida Sjödin just nu på en femteplats med La Perla, på 50,96.

Landslagsledaren Annika Borg är självklart på plats i Danmark och lika självklart mycket nöjd med sina kuskars insatser.
– Alla har varit superduktiga, är hennes sammanfattning av mästerskapets dressyrmoment.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden