Sverige
28 februari 2017 11:10

Fortsättning för lyckat integrationsprojekt

I höstas fick sex nyanlända killar i Skåne möjlighet att lära sig mer om hästar och ridning. Resultatet blev så bra att det redan är klart med en fortsättning.

Fortsättning för lyckat integrationsprojekt
Hästar är ett bra sätt att integrera människor i en ny miljö. Det visar ett lyckat projekt som Viarps Kör- och Ridklubb har genomfört. Roland Thunholm

Viarps Kör- och Ridklubb påbörjade i höstas ett integrationsprojekt där sex ensamkommande killar under tio veckor fick möjlighet att vara i stallet, umgås med hästar och lära sig att rida.

– De här killarna har utvecklats väldigt mycket. Förutom att de har blivit vana vid hästarna är de också mer bekväma i det sociala sammanhanget och nu pratar de och skojar med de andra ungdomarna i klubben vilket är otroligt roligt att se, säger Susanne Johannesson, ridskolechef på Viarps Kör- och Ridklubb till lokaltidningen.se

Viarps Kör- och Ridklubb kunde genomföra projektet tack vara medel från Skåneidrotten och samarbetet med Landskrona stad.

Det är nu också klart att projektet får en fortsättning under våren, bland annat tack vare pengar från Agria. Förhoppningen är att Skåneidrotten går in med mer pengar även under denna period.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden