Fälttävlan
10 maj 2014 11:37

Fox-Pitt har strukit sig

Det händer grejer i Badminton innan terrängen ens har börjat. Hemmafavoriten William Fox-Pitt har strukit sin ena häst, Cool Mountain. Dessutom har arrangören plockat bort ytterligare ett hinder från banan.

Fox-Pitt har strukit sig
Britten William Fox-Pitt har strukit VM-medaljören Cool Mountain från Badminton innan terrängen börjar.

William Fox-Pitt har strukit Cool Mountain från tävlingen. Ekipaget låg 57:a efter dressyren. Det är oklart varför britten inte startar sin rutinerade, 14-årige valack som bland annat har ett individuellt VM-silver på meritlistan. En gissning är att William Fox-Pitt väljer att spara honom till andra uppgifter senare i år då en Badmintonseger är utom räckhåll med det dressyrresultatet. Britten ligger sjua, strax efter Sara Algotsson Ostholt, med Parklane Hawk. 

Även Nya Zeelands Annabel Wigley/Frog Rock har strukit sig. Ekipaget låg 73:a efter dressyren.

Arrangören har också tagit bort ytterligare ett hinder. Det är hinder nummer 26, en rejäl mur uppe på en kulle. Det väntas bli ganska besvärliga förhållanden med regn och upptrampad mark och detta är anledningen till att hindret har tagits bort. I går meddelades att nummer 18B har tagits bort. 

Den nya banlängden är 6 469 meter som ska ridas på 11,21 minuter för den som vill slippa straff för tiden. 

Terrängprovet börjar klockan 13, svensk tid. 

Badmintonbloggen

Läs mer inför terrängen här

Online-resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden