Nyheter
24 oktober 2020 14:58

Framridningen var avgörande för dressyrvinnare

Tävlingarna är i full gång i Lidköping. I dag reds en Intermediaire II, och vinsten gick till ett ekipage som haft några sämre starter på senare tid. Hemligheten låg i en bättre framridning, menar den vinnande ryttaren.

Framridningen var avgörande för dressyrvinnare
Anna Svefors och Flawless. Foto: Roland Thunholm

I Intermediaire II vann Anna Svefors och Flawless (f. -10, Fürstenball – Rhodes Scholar) med 69,167. På andraplats hittar vi Anette Christensson och Edwin (f. -09, Spielberg – Negro) med 68, 726, medan Mads Hendeliowitz och Autograf Q (f. – 10, Ampere – Jazz) kom trea med 68,088.

”Avspänd men framåt”

– Det kändes jättebra, jag var jättenöjd och hade en fin känsla genom hela programmet. Vi hade en liten miss i tvåorna, annars flöt det på väldigt bra, säger Anna Svefors.
Hon har haft Flawless sedan han var fem år och var i Lövsta Future Challenge-final förra året. Men på sista tiden har det varit några sämre starter.
– Jag tränar med Lussan och vi har jobbat för att hitta flytet. Vi har fokuserat på att hitta en bra framridning så att han ska bli så bra som möjligt på banan, och det funkade jättebra idag, han var mjuk, fin och avspänd men ändå framåt, säger Anna Svefors.

Hela resultatlistan hittar du här.

Equestrian Sport
Jämnt flyt men missar i tvåorna – så beskriver Anna Svefors ritten. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden