Sport
26 februari 2015 14:34
Ridsportplus

Från rookie till ledare

2014 kom hon till Göteborg efter sin första säsong i internationell GrandPrix någonsin. Det blev seger på GHS och det räckte hela vägen till final i Lyon. I år leder hon och hennes ständige springare hela ligan. Det är Las Vegas nästa som gäller.

Från rookie till ledare
Jessica von Bredow Werndl med sin kelgris Unee BB i deras favoritbox, en extra stor med mer spån än ni kan föreställa er.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det handlar såklart om 29-åriga Jessica von Bredow-Werndl och hennes godkände hingst Unee BB, en av många framgångsrika Gribaldi-söner på touren justnu. Jessica debuterade i världscupen i Odense i oktober-2013 och blev hela ligans nykomling genom att ständigt förbättra sina och Unees resultat. Hennes bästa resultat var just här i Göteborg där de segrade tillsammans.
– Det är såklart helt oförglömligt, det var en sån fantastisk stämning, jag har aldrig upplevt det tidigare och så vann vi dessutom, jag var så stolt, minns Jessica.

Hon missade landslagsplatsen till VM på upploppet, det var Fabienne Lütkemaier som istället fick chansen och tog den. Jessica har bara fortsatt träna och tävla, allt för att bli bättre. Las Vegas och världscupfinalen har varit målet sedan tidigt i höstas.
– Jag känner verkligen att det finns mer att jobba på, mer att förbättra och mer kapacitet att visa upp, förklarar Jessica. Hon är på inget sätt på toppen av Unees kapacitet än, det finns mer att ta av. 

Under vinterns världscupkval har hon visat en enastående stabil form, resultaten över 80 procent i küren har kommit stadigt. Tack vare höga placeringar leder Jessica tabellen med 71 poäng, med andra ord har hon länge varit säker på Nevada-biljetten. Så varför tävla i Göteborg nu när det redan är säkrat?
– Det finns två solklara skäl till det. 1. Detta är en helt underbar tävling, vi älskade det här förra året så den fanns i vår planering tidigt. 2. Jag måste tävla Unee var fjärde till femte vecka för att hålla honom på gott humör. Han reser jättebra, älskar att tävla och blir uittråkad om han inte får komma ut emellanåt.

Jessica är helnöjd med arrangemanget i Göteborg, hon har fått samma box till Unee som förra året, en extra stor en på en hörna. 
– Jag bad om samma och fick det, jag tror han känner igen sig här. Idag på värmningen så var han otroligt pigg, nästan för mycket på gång så vi fick jobba lite extra. Han triggade igång när han kom in i arenan, jag tror han kommer ihåg ärevarvet, skrattar Jessica.

Hon tonar ner favoritskapet men menar att hon inte gjort några stora fel i ritterna under vintern, det har gått bra med alla mått mätt. Turen till Las Vegas blir spännande på många sätt, Unee BB har aldrig flugit. 
– Men det är en av hans styrkor att han reser så bra, kommer alltid fram avslappnad och fin så jag tror det kommer att bli riktigt bra.

Först är det en Grand Prix och kür hjär i Göteborg, Jessica har ivinter debuterat en ny kür på temat ”I have a dream” från Martin Luther Kings berömda tal. I musiken hörs Jessicas röst när hon berättar vad hon mest av allt önskar sig. Lyssna noga på lördag, hennes vision är lika vacker som när hon och Unee BB dansar tillsammans.


Unee BB är en riktig nalle i boxen och en synnerligen mild hingst i all hantering.
I ridningen gnistrar det till och det fattas inte energi på något sätt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden