Sport
9 augusti 2016 17:51

Frankrike vann OS – Jung i täten

Sverige blev elva i OS i lag i fälttävlan, medan Frankrike tog guldet. Nu väntar en avgörande individuell finalhoppning där ingen svensk är med.

Frankrike vann OS – Jung i täten
Michael Jung har återtagit täten och tog silver med Tyskland.

Fälttävlans första banhoppning kastade omkring lagen i resultatlistan ordentligt. Olympiska mästare i lag blev Frankrike med Karim Laghouag/Entebbe, Thibaut Valette/Qing du Briot, Mathieu Lemoine/Bartl L och Astier Nicolas/Piaf de B’Neville. De slutade på 169 straff där Astier Nicolas räddade guldet genom att som sista lagryttare ut sätta felfritt.

Frankrike hade mindre än ett nedslags marginal till Tyskland som tog silvret på 172,8 straff och ytterligare ett knappt nedslag efter landade Australien på 175,3. Sverige blev elva på 364,5 straff.

Klockan 19 startar 1,30-banhoppningen som ska fördela de individuella medaljerna. Även i den individuella rankingen  rörde banhoppningen om i grytan. Tyskland Michael Jung, regerande olympisk mästare och världsetta, är tillbaka där han är van vid att befinna sig – i ledningen. Tillsammans med Sam har han 40,9 straff.

Frankrikes Astier Nicolas är på andraplatsen på 42 straff och todogare ledare, Australiens Christopher Burton, ligger trea på 45,6 straff. Ludwig Svennerstål blev bästa svensk på plats 27, men ingen svensk är med i finalhoppningen.

”Ludde” blev bästa svensk totalt.

 

Slutställning lag OS 2016:
1. Frankrike
2. Tyskland
3. Australien
11. Sverige

Läs allt om OS här

Startlista, finalhoppning
Resultat, lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden