Hoppning
6 september 2015 15:51

Fransk seger i årets SM

Regnigt, stormigt, lite ute och lite inne – men när allt var klart stod fransmannen Mathieu Boissoneau som segrare i Skånska Mästerskapen.

Fransk seger i årets SM
Prispallen på Skånska Mästerskapen fr v tvåan Jacob Hellström, segraren Mathieu Boissoneau och trean Peder Fredricson.

– Fantastiskt roligt. Jag rider ju inte så många mästerskap, sa Mathieu.

Det blev en spännande uppgörelse om titeln i denna tävling som kallas ”Lilla SM”, och som har 20 000 kronor till segraren. Två kval på 1,35-höjder och en final i 1,40 skulle klaras av och det var tätt, tätt inför finalen. Fem ryttare låg inom ett nedslag.

Första kvalet reds, enligt programmet utomhus, och vanns av Niklas Arvidsson på Hasard 1245. Det andra, på söndagsförmiddagen måste flyttas in i Vellinge Hästsportförenings tävlingsridhus eftersom det regnat mycket på natten. Här vann Peder Fredricson på H&M Carat Desire. Bakom smög Mathieu Boissoneau och tog andraplatsen.
– Jag brukar inte rida fort på Gloria Gaynor, men nu beslöt jag mig för att chansa, förklarade han.

Eftersom gräsbanan tack vare förmiddagens hårda vindar torkat upp tillräckligt, reds finalen här. Det blev ganska tufft och en hel del oväntade nedslag, inte minst för ledande Peder Fredricson, som sist ut i finalen rev redan andra hindret med Carat Desire. Därmed kunde Mathieu, efter sin felfria ritt med Gloria Gaynor (sto f -04 e Cornetto-Norson, uppf Ann Sunne-Holst)  plocka hem sin första mästartitel.

Vädret var inte nådigt mot Vellinge Hästsportförening. Fredagens hoppningar ställdes in, men mästerskapstävlingarna gick ändå att genomföra på ett bra sätt.

– Broddade man rätt gick det bra, även om det blev en aning annorlunda ridning, förklarade bronsmedaljören Peder Fredricson och kommenterade också att den manliga dominansen i prislistan var total.
– När det är riktigt lerigt och jävligt, då träder killarna fram!

Fjolårets mästare Jacob Hellström hade häng på guldet, men tappade det på ett ynka tidsfel i finalen.
– Hade jag varit felfri hade det blivit omhoppning om guldet, sa han.
– Men jag är ändå väldigt nöjd. Jag sticker ut hakan och säger att min Happy Day Ter Putte är Sveriges bästa sjuåring.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden