Hoppning
1 september 05:55

Fredag på EM – medaljer står på spel

EM i hoppningFrån att ha suttit i förarsätet efter inledningen får nu det svenska laget jaga tyskarna när det är dags för lagfinal. Individuellt gäller det för Jens Fredricson att försöka behålla sin plats högst upp i resultatlistan inför fortsättningen.

Fredag på EM – medaljer står på spel
Jens Fredricson är fortsatt i individuell ledning på EM - kan han behålla den positionen även efter dagens runda? Foto: Kim C Lundin

Det blev en händelserik torsdag i Milano, där det svenska laget blandade och gav – två felfria ritter och två med åtta fel gjorde att de fick se sig passerade av Tyskland. Men det är ingen stor marginal det handlar om när lagmedaljerna idag ska fördelas, tyskarna ligger på 9,31 fel medan Sverige har 9,51.

Klockan 13.30 drar avgörandet i gång med omgång II av laghoppningen, som också fungerar som ännu ett kval till den individuella finalen. De tio bästa lagen efter onsdagen och torsdagens klasser kommer till start, samt de 50 bästa individuella ekipagen, vilket ger ett startfält med 55 ryttare. Klassen beräknas vara slut strax efter klockan 16.

Sveriges individuella ryttare Petronella Andersson slutade som nummer 50 efter torsdagens klass, men har valt att inte fortsätta med sin Castres van de Begijnakker Z. Det ger fyra svenskar i startfältet och det gäller nu för laget att försöka ta sig förbi tyskarna och ta Sveriges första EM-guld i laghoppning på seniornivå någonsin.

För Henrik von Eckermann, femma individuellt, och ledaren Jens Fredricson gäller det även att försöka hålla sig kvar där uppe i övre delen av resultatlistan inför fortsättningen – när lagmedaljerna fördelats idag går de 25 bästa ekipagen efter tre dagars tävlande vidare till söndagens individuella final.

Ridsport är på plats i Milano och uppdaterar löpande från dagens lagfinal, som rids i en 1,60-klass med samma upplägg som under torsdagen.

Svenska ryttarnas startnummer

Nr 24 Henrik von Eckermann/Iliana
Nr 34 Wilma Hellström/Cicci BJN
Nr 44 Jens Fredricson/Markan Cosmopolit
Nr 54 Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero

Sändningstider och länkar

13.20 SVT1/SVT Play
FEI-tv
Start- och resultatlistor
FEI:s program för mästerskapet
Samtliga anmälda ekipage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden