Hoppning
30 september 2012 16:49

Fredricson premiärvann VW GP

(Uppdaterad 17.25) Peder Fredricson och Holliday KLG höll för trycket och vann den allra första omgången av Volkswagen Grand Prix som reds på Gävle Ryttarsällskaps elittävlingar på söndagen.

Fredricson premiärvann VW GP
Peder Fredricson red Holliday KLG till seger när Volkswagen GP hade sin premiärtävling. Roland Thunholm

Volkswagen Grand Prix första omgång avgjordes i en 1,50-klass med winning round. 22 ryttare kom till start. Inför fullsatta läktare vann Peder Fredricson klassen med ett nedslag i omhoppningen tillsammans med Holliday KLG (e Quite Easy–Uskudar des Malais). Ekipaget vann även lördagens kval och Peder Fredricson var därför lite förvånad över segern i Grand Prix-klassen.
– Jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna i dag eftersom jag red fort i går, säger han.

Ensam felfri i omhoppningen var Peders fru Lisen Bratt Fredricson, men efter ett nedslag i grundomgången fick hon nöja sig med en tredjeplats på Thriller P (e Cardento–Lucky Light). På andra plats kom Emma Emanuelsson med Titan (e Camaro M–Cardento) som liksom Peder hade en snabb omhoppning med ett nedslag.

I lilla finalen över 1,40-hinder segrade ungdomsryttaren Wilma Hellström tillsammans med sin 8-åriga valack Bill Breaker (e Heartbreaker–Indorade). Det var tajt i toppen och på andra plats kom Jenny Östberg och tredjeplacerad blev Marcus Westergren.

Peder Fredricsons segerpremie blev 75 000 kronor. Det var första omgången av den nya GP-serien som har en miljon i prispengar. Final går på Flyinge i 13-14 november. I och med segern i Gävle är Peder Fredricson den första att säkra en finalplats tillsammans med tvåan Emma Emanuelsson och trean Lisen Bratt Fredricson.

Resultat
Läs om lördagens kvalklass
Se eftersändning av söndagens tävling här

Malin Fredriksson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden