Hoppning
22 februari 2019 20:29

Fredrik Spetz tog första internationella vinsten med Dustin

SegerLänge såg det ut att bli norsk hemmaseger i Norwegian Horse Weeks 1,50, men Dustin och Fredrik Spetz ville annorlunda. Duon, som var bland de sista ut, tog sin första internationella seger.

Fredrik Spetz tog första internationella vinsten med Dustin
Fredrik Spetz slog till med seger i Norge. Arkivbild: Pernilla Hägg

Fredagskvällens trestjärniga 1,50 på Norwegian Horse Week såg länge inte helt solklar ut för svensk del. Som tredje ekipage från slutet av de 44 till start levererade slutligen Fredrik Spetz och Dustin (KWPN, val, f 2008, e Ustinov-Gran Corrado) den första svenska nollan.

Tiden var dessutom bättre än den tid som ledaren Geir Gulliksen hade satt med Edesa S Banjan. De få ryttare som återstod efter att Fredrik hade tagit över ledarpositionen rådde inte bot på svensken – klart med seger till Fredrik och Dustin. Det här var ekipagets första internationella seger, men de har en skörd placeringar sedan innan. 1,50 har de vunnit tidigare på svensk hemmaplan, närmare bestämt på Sundbyholm i september.

Peder Fredricson och Zacramento debuterade på 1,50-höjder och satte klassens snabbaste tid. Dock blev det ett nedslag på vägen, men snabbaste fyrafelaren resulterade i placering åtta.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden