Körning
19 oktober 2021 06:25

Toppkuskar gör upp i Friends

SIHS 2021När Sweden International Horse Show är tillbaka första adventshelgen är även Fredrik Persson på plats i Friends Arena igen - fyrspannskusken är föråkare i världscupen i körning som lockar världens just nu bästa kuskar.

Toppkuskar gör upp i Friends
Fredrik Persson slutade sexa i världscupen på hemmaplan 2019. Foto: Roland Thunholm

När världscupen i fyrspann hade en av sina deltävlingar under säsongen 2019/2020 i Friends Arena fanns Fredrik Persson med som ensam svensk kusk. Det blev en blygsam placering då, och i år satsar han inte alls på världscupen inomhus.

Men nu får publiken se hemmahoppet Persson igen, dock utom tävlan, som så kallad ”guinea fig”, föråkare på Sweden International Horse Show. Han tar med sig sitt inomhusspann, med förlöpare som tidigare ägdes av ungerske kusken József Dobrovitz – även han finns på plats i Friends Arena. Även näst intill oslagbare Boyd Exell kommer också tillbaka till Stockholm sista helgen i november.

Boyd Exell har regerat fyrspannsvärlden det senaste årtiondet. Han har fem raka VM-titlar, ett antal världscupfinalsegrar och ännu fler segrar i världscupdeltävlingar och har vunnit de senaste fyra tävlingarna i Friends Arena.

I startfältet syns också toppkuskarna Mareike Harm, Glenn Geerts och Michael Brauchle.

– Vi är fantastisk glada över att flera av världens bästa kuskar har valt att komma till Stockholm i år, säger Tobias Mattsson, show director SIHS, i ett pressmeddelande.

Deltagande kuskar
Boyd Exell, Australien
József Dobrovitz, Ungern
Mareike Harm, Tyskland
Glenn Geerts, Belgien

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden