Körning
2 juli 2021 11:13
Ridsportplus

Fredrik Persson valde träning framför Royal Windsor

Ändrade planerTävlingssäsongen 2021 förändras för fyrspannskusken Fredrik Persson som nu ställer in Royal Windsor Horse Show. Skälet till beslutet är osäkerheten kring pandemin och Brexit. Mästerkusken har istället valt att lägga helgen på spetsträning i Tyskland.

Fredrik Persson valde träning framför Royal Windsor
Pandemin och Brexit har försvårat betydligt när det gäller deltagande i RWHS. Fredrik Persson hade gärna varit på plats, men i år fick det istället bli träning. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Royal Windsor Horse Show ställde om till en digital tävling i fjol, men i år är den anrika tävlingen igång igen. I helgen är det dags, dock utan fyrspannskusken Fredrik Persson som har fattat beslut om att inte åka. Osäkerheten kring pandemin och Brexit är för stor.

Att körningen inte är sig lik under Royal Windsor Horse Show märker man tydligt på deltagarantalet. 2019 var det 25 fyrspann från nio olika länder och i årets upplaga är det endast 12 deltagare från fem länder.

Fredrik Persson blickar framåt och ser framemot RWHS 2022. Då hästarna behöver mer rutin, vana att resa och vistas i olika miljöer, lägger han istället helgen på träning på den fina anläggningen i tyska Greven. Träningen sker under tävlingsliknande förhållanden, och även tränaren Micha Freund finns på plats.

– Vi har med oss åtta hästar till träningen, det ger oss en möjlighet att testa hästarna i olika positioner i spannet. Det är ett spännande pussel att lägga tillsammans med tränaren Micha Freund, säger Fredrik Persson.

Hästarna som finns med är Judson, Captain, Kermit, Igor, Javandro och Boogie Woogie. Hästarna körs i par och i spann, allt för att utveckla och lära känna varje individ.

Hur är statusen på spannet och längtan efter tävlingssäsongen 2021?
– Planen har ändrat sig och nu satsar vi mot Valkenswaard och Drebkau. Håller planen är vi på plats under EM i Budapest, säger Fredrik Persson.

Med på träningen är även landslagskusken Victoria Persson, som är Fredriks dotter. Hon kör den vackra hästen Jake och Stackarps Jalisco, även kallad ”Jalle”, en mycket erfaren körponny. Hon är på plats för uppladdning inför NM i Danmark. Det här är ett ekipage som vi går hålla ögonen på framöver.

På söndag åker svenskarna vidare mot Flyinge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden