Fälttävlan
16 september 2012 15:09

Frida och Moa cupvinnare

Frida Andersén och Moa Berrek blev de två totalsegrarna i Svenska Cupen, som i år arrangerats för första året. För att vara fälttävlan - där man inte är alltför bortskämd med stora prispengar - var det rejäla checkar som delades ut.

Frida och Moa cupvinnare
Frida Andersén klättrade efter en felfri hoppning och segrade i Svenska Cupen CCN**.

Frida Andersén låg på sjätte plats i klassen, tvåa i cupfinalen, efter dressyr och terräng. Men när Martina Andersson, som toppade cuptabellen, inte kom till start i den avslutande banhoppningen på grund av skada räckte Frida och Hertas (sto f-02 e Cortus-Krius xx, uppf/äg Anderséns Fälttävlanscentrum) felfria runda till seger i den tvåstjärniga cupen.
– Det kändes jättebra idag, Lena (Salin, banbyggare) bygger alltid ganska svårt men jag fick ett bra flyt, säger Frida, som fick 15 000 kronor för förstaplatsen i cupen plus 9 000 kronor för andraplatsen i klassen.

Hannes Melin höll undan i den öppna tvåstjärniga klassen, och hade råd med den bom som föll, i sadeln på Gaston KLG – vinsten och 15 000 kronor gick ändå till Melin.

Moa Berrek fick till en bra tävling på sin Respekt (val f-02 e Rudelsburg-Damour, äg Lillemor Berrek), som är tillbaka i fin form efter hovproblem. En andraplats efter dressyren slutade med seger, både i den enstjärniga cupen och i klassen, vilket gjorde sammanlagt 20 000 kronor i vinstpengar.
– Det var välbehövligt, vi åker på tävling i Polen om två veckor. Så pengarna lär gå dit, kommenterade Moa.

Andraplatsen i enstjärniga cupen reds hem av Anna Hassö, trea i klassen, på egna uppfödningen Blue Loop. Anna Freskgård, som föll illa på terrängbanan tidigare i år, har återhämtat sig väl och tog hand om andraplatsen i den öppna klassen med Amazing Grace.

Läs mer i Ridsport nummer 19/2012, som kommer till våra preumeranter den 20 september och finns i butik från och med den 22 september.
Vill du har Ridsport direkt hem i brevlådan? Läs mer HÄR.

Resultat

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar