Sportnytt
24 februari 2020 06:00

Fristad för unga fick check på 100 000 kronor

GHS 2020Björnbo Gård utanför Enköping blev årets vinnare i ATG drömfond med temat välgörande hästkrafter. ”Nu kan fler ungdomar få del av vår gemenskap” säger mottagarna.

Fristad för unga fick check på 100 000 kronor
Maria Guggenberger från ATG, Therese Mattson och Erika Sjöberg. Foto: ATG

Föreningen Björnbo Gård i Enköping hyllades inför tusentals åskådare på Gothenburg Horse Show och fick ta emot en vinstcheck på 100 000 kronor.
− Vi är så glada! Nu kan vi utveckla vår satsning så att fler ungdomar kan komma ut till vår gård och bli en del av vår gemenskap, säger Erika Sjöberg, på Björnbo Gård, i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer från ATG Drömfond som stöttar initiativ som främjar gemenskap och hälsa genom idrott. Av 99 ansökningar fastnade juryn, betående av Lisen Bratt Fredricson, ambassadör för ATG Drömfond Välgörande Hästkrafter, Karolina Lagerlund, vd Hästsportens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare, och Maria Guggenberger, hållbarhetschef ATG, för föreningen Björnbo Gård från Enköping.

Motiveringen löd:
”På Björnbo Gård 4H i Enköping finns en fristad för barn och ungdomar som lever med stress och ångest. Det är en plats där grupperna är små, så att alla individer syns och blir stöttade i den riktning som behövs. I stallet hämtar de ny kraft som de tar med sig till sin vardag. Björnbo Gård 4H sökte till ATG Drömfond Välgörande Hästkrafter och får 100 000 kronor till sin verksamhet med att få människor att må bättre genom kontakten med hästarna.”

För vinnande Björnbo Gård kommer pengarna väl till pass och de är redan öronmärkta.

− Vi har i dag 60–70 ungdomar som rider i vår förening, där många av dem känner att de inte fungerar i en vanlig ridskola. Med pengarna får vi möjlighet att utöka den tid som vi har öppen gård, eller ungdomsgård som en del kallar det, för ungdomar att bygga självkänsla och mod, säger Erika Sjöberg på Björnbo Gård i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden