Hoppning
5 juni 2017 15:53

Full fart på Slottsbanan

Vilket drag det blev både på publik och ryttare när måndagseftermiddagens showklass – en hoppning mellan jockeyer och hoppryttare avgjordes på Slottsbanan på Strömsholm. Hoppryttarna avgick med seger, men det var knappt.

Full fart på Slottsbanan
Tävlingsledaren Gunnar Larsson visade att hopptakterna satt i och vann sin match när hoppryttare mötte jockeyer i en fartfylld kamp. Roland Thunholm

Fem hinderjockeyer och fem hoppryttare möttes i fem matcher där det gällde för lagen att ta hem flest segrar.

Alla satt på skolhästar från Strömsholm, som verkligen gjorde ett bra intryck och var helt med på noterna trots att det ibland gick snabbt, snävt och lite vingligt.

Första paret ut var hoppryttaren Caroline Bore, som jobbar som lärare på Strömsholm. Hon mötte Anna Pilroth som har tagit 180 segrar på galoppbanan. Den matchen vanns av Carolina, som var snabbast av alla tio ryttarna när klassen så småningom kunde summeras.

Anna Pilroth hade fullt fokus, men räckte inte riktigt till i sin hoppmatch mot Caroline Bore. Foto: Roland Thunholm
Anna Pilroth hade fullt fokus, men räckte inte riktigt till i sin hoppmatch mot Caroline Bore. Foto: Roland Thunholm

Sedan var det dags för tävlingsledaren och hoppkommitténs förre ordförande Gunnar Larsson som har lämnat sin aktiva karriär bakom sig för ett tag sedan. Men det bekom honom inte utan han galopperade glatt i mål på bättre tid än amatörtränaren Kim Stern. Det blev också seger till hoppryttarna när RS-läraren Daniel Svensson höll jockeyn Christopher Roberts bakom sig i resultatlistan.

Trots att hoppryttarna redan hade vunnit, gav jockeyerna inte upp. Banbyggare Peter Lundström var nästa att tävla, felfritt men inte jättesnabbt gjorde att Henrik Engblom kunde vinna den matchen trots att han tappade stigbygeln och var minst sagt nära att ramla av ett par gånger.

Banbyggare Peter Lundström red för långsamt för att vinna sin match. Foto: Roland Thunholm
Banbyggare Peter Lundström red för långsamt för att vinna sin match. Foto: Roland Thunholm

Avslutningen stod mellan de två lagledarna – Jens Fredricson, stallmästare på Ridskolan Strömsholm och jockeylegendaren Niklas Lovén. Och det blev en duell i publikens smak. Jens red jättefort, men Niklas var ännu snabbare!

Trots allt seger till hoppryttarna med 3-2 och en tävling helt i publikens smak.

Kolla in jockeyn Niklas Lovén, tävlingsledaren Gunnar Larsson och banbyggaren Peter Lundström:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden