Avelsnyheter
29 juni 2015 11:05
Ridsportplus

Fullblodsaraber showade på Flyinge

Gräsbanan vid anrika Flyinge kungsgård var platsen för 2015 års upplaga av Scandinavian Open för arabiska fullblod. Polskfödda hingsten Zigi-Zan fick årets högsta poäng.

Fullblodsaraber showade på Flyinge
Högst bedömda hästen Zigi-Zan, visad av Edward Jazwinski, på den internationella arabutställningen, på Flyinge 27-28/6.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var mycket publik runt ringen fastän showen, som är en internationell utställning, sändes på webben. Medan en häst bedömdes av domartrion Irina Stigler, Ryssland, Renata Schibler, Schweiz och Marek Trela, Polen redovisades poängen för den föregående. Efter lunchuppehållet på söndagen tog championaten vid.

Utställningens högsta poäng gick till en polskfödd hingst. Tioårige Zigi-Zan, som är född på välkända Michalow-stuteriet och visades av Edward Jazwinski för Sinus Arabstuteri i Malmköping, tog hem den åtråvärda titeln som showens högst bedömda häst.

Av de svenska uppfödarna var det Cathrin och Andreas Nehm från Tärenäs Arabstuteri i Tranås som glänste mest med sina två championatstitlar. TA Karezini blev champion ettårshingst och TA Keilah champion ettårssto. Båda de unga hästarna visades av Andreas Nehm.

Mer info och fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden