Clinic
15 maj 2018 15:38

Fullsatt Strömsholm underhölls av professor Kyra

ClinicDet var fullsatt när Kyra Kyrklund höll clinic på Ridskolan Strömsholm och publiken bjöds på professorns gedigna kunskap kantat med en stor portion humor.

Fullsatt Strömsholm underhölls av professor Kyra
Kyra Kyrklund minglade och fotades, både av sig själv och andra, efter clinicen. Foto: Roland Thuholm

Över 900 personer samlades i går på Ridskolan Strömsholms fulla läktare för att se och lära av Kyra Kyrklund.
– Ett fantastisk gensvar, säger Marianne Esseen Söderberg, huvudlärare i dressyr på Strömsholm, och berättar att det var en glad stämning där såväl ryttare som hästar, och förstås publiken, hade trevligt.
– Kyra är en världsstjärna och kan verkligen konsten att förmedla kunskapen på ett enkelt, pedagogiskt sätt med humor. Hon hittar lösningar från grunden – hon går tillbaka hela vägen till grunden och bygger sedan upp det därifrån.

Mixat på banan

Marianne konstaterar vidare att det var en lyckad mix av ryttare, från ponny upp till Strömsholms egen Jens Fredricson.

Yngsta ryttaren på clinicen var Elliot Nilsson med Dogge Doggelito, ett nytt ekipage som Ridsport tidigare har berättat om då de SM-kvalade i raketfart (läs den artikeln här). När Elliot fick frågan om att rida på clinicen var svaret givet.
– Det var inte svårt tacka ja. Att rida under clinicen var jättehäftigt och jag blir taggad av publiken, säger Elliot som bara tycker att det är kul med hundratals personer som kikar på honom och Dogge.

Sitsen trimmades

Elliot berättar vidare att Kyra var skämtsam och seriös på samma gång, och att han fick med sig många tips hem.
– Jag lärde mig massor, bland annat mer om hur jag ska göra för att samla Dogge. Vi arbetade också mycket med sitsen. Det var många bra detaljer – Kyra var exempelvis petig med att jag ska ha min hand blixtstilla samt ha upp hälen lite mer och inte trycka ner den.

Du och Dogge ska ju ganska snart tävla SM. Kommer Kyras tips att vara till hjälp framöver?
– Ja, jag tror att de kan göra stor skillnad på vägen mot SM och andra tävlingar.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden