Hoppning
6 april 2019 22:49

GP-fest: Svenskarna dominerade med Rolf-Göran i topp

FullträffarAtt det skulle bli en härligt blågul kväll stod snart klart när Gothenburg Trophy inleddes i Scandinavium och de svenska fullträffarna duggade tätt. Rolf-Göran Bengtsson toppade den femstjärniga Grand Prix-klassen och vann Trophyn för tredje gången.

GP-fest: Svenskarna dominerade med Rolf-Göran i topp
Till publikens jubel galopperade Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle flera varv runt arenan. Foto: Roland Thunholm

Svensk hoppning visade sig från sin bästa sida under lördagskvällen i Scandinavium. Inte mindre än fyra av de sju omhoppningsekipagen i Gothenburg Trophy över 1,55-hinder var blågula och redan under grundomgången var stämningen på topp med jubel som steg allt mer för varje svensk som slog till med felfritt.

Omhoppningen blev en spännande historia. Ludger Beerbaum och Cool Feeling var först ut och passerade mål på fyra fel. Nästa ekipage ut var Irma Karlsson och Chacconu – felfritt och upp i ledningen som höll sig ända till slutet. Stephanie Holmén med Flips Little Sparrow var än en gång felfri, men rådde inte på tiden och Erica Swartz med Jovita fick ett nedslag.

Ett ner även för Daniel Deussur med Jasmien v. Bisschop, medan Gudrun Patteet med Sea Coast Valdelamadre Clooney var felfri – dock utan att slå Irmas tid. Bara Rolf-Göran Bengtsson återstod, och en svensk seger var alltså säker.

Skulle det bli Irma eller Rolf-Göran i topp? Snart stod det klart: Rolf-Göran Bengtsson och Oak Groves Carlyle (HOLST val f 2008 e Casall-Corrado I, äg Sofino S.C., St. Vith/Recht/Gestüt Eichenhain) kapade tiden rejält, och den så populära ryttaren tog sin tredje GP-seger i Scandinavium. Irma Karlsson tvåa och Stephanie Holmén trea – en helt blågul pall!

– Det är fantastiskt att kunna vinna Grand Prix här för tredje gången, säger Rolf-Göran vid prisutdelningen och berättar att han mycket väl hörde publiken som var så entusiastisk när han gick för seger.
– En fantastisk känsla när alla hjälper till här – det är världens bästa publik, säger Rolf-Göran och möts av om möjligt ännu högre jubel från över 13 000 personer på GHS innan han ger sig av i ett maffigt ärevarv.

Resultat

Rolf-Göran Bengtsson visade att han är tillbaka på allvar när han med Oak Grove’s Carlyle vann Gothenburg Trophy – första storsegern sedan tiden med Casall. Här berättar Rolf-Göran mer om EM-tankar, att efter lite tveksamheter till sist ha mamma Elsa på läktaren och hur det känns att åter kunna slå till på femstjärnig nivå. Läs mer i Ridsports intervju – länk.

Img_0246
Irma Karlsson och och Chacconu låg ett bra tag i ledningen och blev slutligen tvåor. Foto: Roland Thunholm
Gpstephaniesparvensparrowrt
Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow blev trea. Foto: Roland Thunholm
Gpericaswartzjovitart
Erica Swartz och Jovita fortsätter att rada upp fina resultat. I dag blev de sjua efter ett nedslag i grundomgången. Foto: Roland Thunholm
Img_0682
Mer svenskt än så blir det inte!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden