Sport
2 juli 2016 16:45

Fyra felfria toppade 7 Star

Jakten på 100 000 kronor och platserna till den internationella FHS-hoppningen har inletts. Skarpast i första finalomgången av 7 Star Spring Tour var Amanda Kjellberg som tillsammans med tre konkurrenter klarade 1,50-utmaningen felfritt.

Fyra felfria toppade 7 Star
Amanda Kjellberg började bäst. Photographer Roland Thunholm

Efter säsongens deltävlingar har 15 ekipage nått fram till 1,50-finalen av Swedish 7 Star Spring Tour. När den första finalomgången hoppades i Falsterbo kom fyra inte i mål, fyra var felfria och resten hade resultat däremellan.

Bäst startläge inför den avgörande rundan imorgon skaffade sig Amanda Kjellberg med Carinthina Z (sto, f 2003, e Chellano-Carthago Z). De satte den snabbaste felfria rundan på 67,58 och knep segern med runt 0,7 sekunders marginal till Irma Karlsson med Wireina. Även Jens Fredricson/Uncanto di Villagna och Amanda Ericsson/Lotus var felfria och placerade sig.            

Dagens klass satte startordningen till morgondagens 1,50. Då står 100 000 kronor till vinnaren och fyra platser till Falsterbo CSIO5* på spel.

Finalklassen sänds live här på Ridsport – välkommen klockan 14.30!

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden