Avel
1 oktober 2015 15:16

Fyra finalklara 5-åringar

De 5-åriga hästarnas lilla final är avklarad och fyran nya finalister har vaskats fram. Mesta finalryttare blir Yvonne Ŗsterholm som ordnade två biljetter med Fiera Girl(36) och Dorette(F.2). Inför dagens ritter var sto-blanketten rätt ifylld.

Fyra finalklara 5-åringar
Fiera Girl(36) med Yvonne Österholm tog hem lilla finalen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Domarpodiet var välbesatt med Annette Fransén Iacobeaus, som dömde i årets unghäst-VM, på plats tillsammans med Lena Mårtensson och Lars Andersson. De hade till uppgift att hitta minst tre SWB-hästar och totalt fyra nya finalister till söndagens 5-årsfinal.

Det lyckades över förväntan. Fyra SWB-registrerade hästar fick finalbiljett och två till köade på placeringarna närmast efter.

Mesta finalryttare bland 5-åringarna blir Yvonne Österholm som idag ordnade två biljetter med Fiera Girl(36)(e Faustinus-Rubinrot, uppf/äg Malin Myrman) och Dorette(F.2)(e Quaterback-Don Schufro, uppf/äg Per-Arne Persson). 

En annan ättling till stofamilj 36 är Allantois(e Ampère-D-Day, uppf Lena Nyström, äg ryttare) som reds av Louise Hegbart och knep den tredje finalbiljetten genom en mycket mer avslappnad insats.

Sista startande var Rio da Carma(e Skovens Rafael-Jaguar, uppf*äg Maria Olsson, Häglinge Nygård) som fick visa sina gångartskvalitéer med Maj-Christine Ehnberg-Fogelberg och tog den andra finalbiljetten.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden