Hoppning
19 november 2017 12:26

Glada ”dressyrtanter” hoppade hem Londonresa i cup för 40+

Mot LondonPopulära Equi Tours Senior JumpCup fick en rafflande avslutning. Laget från Skabersjöortens RF tog sig med nöd och näppe till finalen – och väl där hoppade de hem en resa till Olympia.
– Det här trodde vi aldrig, säger vinnarlagets Christina Isaksson om segern.

Glada ”dressyrtanter” hoppade hem Londonresa i cup för 40+
Den här kvartetten hoppade sig hela vägen till London. Segertäcken, rosetter och en helg på Olympiatävlingarna fick laget för sin finalseger. Foto: Lotta Bergman

Equi Tours Senior JumpCup är en laghoppning ”för mogna ryttare” på 80 centimeters höjd. Efter tre kval i två skånska zoner var det äntligen dags för finalen i går kväll för tio lag på Lunds Civilia RF.

Den rafflande finalen togs hem av Skabersjöortens RF med Annika Brantvik/Chiara, Christina Isaksson/Symphonie, Pia Esbjörnsson/First Lady och Lena Augutsson/Lucky Dandy.
– Vi har fortfarande inte fattat det riktigt, men är såklart jätteglada. Det är första året vi är med och vi kom till final som sista lag från vår zon, säger Christina Isaksson om skrällen.

Vi Vann, First Lady Och Pia Esbjörnsson
First Lady gjorde skäl för sitt namn och blev en av dagens vinnare. Matte och ryttare Pia Esbjörnsson tackar för insatsen. Foto: Lotta Bergman

Priset som gänget tog hem är en riktig höjdare i form av en vinnarhelg i London och biljetter till Olympiatävlingarna strax före jul.

Det gäller att vara minst 40 år för att rida cupen och ryttarna får inte ha startat 1,20 eller högre sedan 2011. Det kravet klarade vinnarlaget galant. Annika Brantvik skojar om att de är en kvartett dressyrtanter i åldrarna sisådär 47 till 62. Ett par lagmedlemmar är renodlade dressyrryttare och de två andra har inte hoppat på länge.
– Nu klassar jag mig själv som dressyrtant. Jag har hoppat en hel del förr och jag kände på banan att jag snabbt kom in i det igen – det var riktigt kul och lagom högt, säger Annika som annars låter medryttaren hoppa egenuppfödda Chiara som Annika har ridit MSVC dressyr på.

Mixat på banan

Trots att finalen var förlagd till lördagskvällen och således inte kantades av alltför mycket publik var stämningen på topp. Glada skratt, hejarop från unga som peppade sina föräldrar som lånat deras hästar och lycka över felfria rundor blandades i ridhuset. På banan syntes en härlig mix av travare, hästar som till vardags går mest dressyr, ponnyer och en och annan pigg pensionär.

Cupen lockade alltså både ryttare och hästar som inte är alltför frekventa på tävlingsbanan i hoppning, och var måhända starten på något nytt för somliga.
– Det är ett jätteroligt koncept och kan säkert göra att fler börjar hoppa, säger Annika.
Lagkamraten Christina håller med och konstaterar glatt att cupen ledde till visst hoppsug:
– Jag fick absolut en kick av det här. Nu får vi se om jag får låna dotterns häst igen…

Resultat

Mer om Equi Tours Senior Jump Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden