Hoppning
7 april 2019 18:48
Ridsportplus

Glädjebesked från Catch Me Not:s ägare efter finalbragden

Bakom succénEbba Berglöf, ägare till succéhästen Catch Me Not S, fanns förstås på plats när valacken och Peder Fredricson levererade i världscupfinalen och blev finaltreor. Nu lämnar hon glädjande besked om framtiden för ekipaget.

Glädjebesked från Catch Me Not:s ägare efter finalbragden
Ebba Berglöf, här fotad utanför Scandinavium efter finalen, är lycklig ägare åt Catch Me Not S. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är en glad hästägare som möter pressen backstage i Scandinavium. Ebba Berglöfs Catch Me Not S (SWB, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) har precis blivit trea i världscupfinalen med Peder Fredricson. Felfria och seger i fredagens finalklass, 4+0 fel i avgörandet och slutlig bronsplats blev facit för ekipaget i finalen som var debut för såväl häst som ryttare i sammanhanget.

Ebba berättar historien om hur hon köpte skimmeln hos grannen Krister Svedberg och fick mamman Ralméa på köpet. Den lilla krabaten var vild och bara att få på honom en grimma var krävde tid – det var därför namnet blev Catch Me Not, samt ett S som står för uppfödaren Svedberg.

Ebba Berglöf har utbildat och tävlat honom upp till 1,50. Hon är god vän till Lisen och Peder sedan många år, inte minst från fälttävlansåren. Ebba berättar hur de har samma syn på hästar – att de ska få vara just hästar. Ett samarbete kring ”Charlie” var dock inget givet. Peder hade Charlie på prov som 4-åring, men efter två veckor konstaterade Peder att det inte var rätt. Som 6-åring provade Peder honom igen, med samma resultat.

Efter att ha sett Charlie på tävlingarna i Borås för drygt ett år sedan tänkte Peder annorlunda och ringde Ebba.
– Jag påminde minsann Peder om att han redan hade provat honom två gånger, säger Ebba och skrattar.

Img_0359pederwcwb
Efter dagens andra runda, där det blev felfritt, vinkade en glad ryttare till publiken på GHS. Foto: Roland Thunholm

Men, det blev en jackpot och resten är som bekant historia med något av en kometkarriär med Derbyseger i Falsterbo, felfri Nations Cup-final och tredjeplats i världscupen – allt på mindre än ett år. Ebba är lycklig, men verkar inte så förvånad.
– Det är många som har haft fel om den hästen, precis som Peder hade först, men jag har alltid haft en bra känsla.
– Nu har han verkligen förutsättningar att kunna prestera på världsnivå, vilket han ju har gjort här.

Peder fortsätter rida

En häst som slår till på toppnivå tenderar att locka spekulanter. På frågan om Ebba funderar på att sälja kommer svaret snabbt – och det är ett lugnande besked för de svenska fansen.
– Nej. Alla frågar samma sak, men jag har inga planer på att sälja.

På nästa fråga, gällande ryttare, är svaret lika säkert.
– Jag har inga tankar att byta ryttare.

Alla frågar, men jag har inga planer på att sälja.

Det blir alltså Peder och Catch Me Not S som fortsätter framöver.  Samtidigt har Ebba flera unghästar på väg uppåt. I stallet finns bland annat Catch Me Not:s syster Medea e Norman Pre Noir och hon har i sin tur fått bland annat ett stoföl, vilket bådar gott inför framtida avel.
– Flera av unghästarna liknar Charlie väldigt mycket och jag tror det kan bli fler stjärnor så småningom, säger Ebba med en blinkning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden