Hoppning
7 april 2019 16:43

Finalen: Peder på bronsplats och världsettan segrare

VärldscupenToppryttarna bjöd på en världscupfinal som heter duga i Göteborg. Efter två rafflande hoppningar i dag kunde en välförtjänt vinnare koras och en svensk duo levererade till max i sin finaldebut.

Finalen: Peder på bronsplats och världsettan segrare
Steve Guerdat med Alamo tog hem segern i finalen. Peder Fredricson och Catch Me Not S tog finalbronset. Foto: Roland Thunholm

LÄNK TILL NY ARTIKEL MED INTERVJUER OCH FLER BILDER

Kvalsäsongen har varit lång och finalveckan i Göteborg intensiv. Stora omsvängningar höll spänningen på topp rakt igenom de totalt tre finaldagarna. Finalen är till ända och världscupen har fått sin segrare: Den schweiziska världsettan Steve Guerdat med Alamo som visade att han verkligen är bäst och tog sin tredje världscuptitel.

Martin Fuchs och Clooney på silverplats och en svensk höjdare på bronsplats, efter en osannolik klättring sedan första finaldagen. Det rakt igenom blågula ekipaget Peder Fredricson och Catch Me Not S (SWB, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) levererade en felfri andra omgång och säkrade pallplatsen.

LÄNK TILL NY ARTIKEL MED INTERVJUER OCH FLER BILDER

Steve Guerdat slutade på två fel, Martin Fuchs på tre fel och Peder Fredricson på fem fel.

Resultat

Wc3steveguerdatalamort2
Världscupvinnare: Steve Guerdat och Alamo. Foto: Roland Thunholm
Wc3clooneymartinfuchsrt
Världscuptvåor: Martin Fuchs och Clooney. Foto: Roland Thunholm
Peder(1m)3c2a5112
Världscuptreor: Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto: FEI

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden