Dressyr
15 december 2022 19:42

Glamourdale tillbaka i segerform

InternationelltDubble världsmästaren Glamourdale har inte tävlat internationellt sedan mästerskapet i Herning för fyra månader sedan. På torsdagen var han tillbaka innanför de vita staketen när världscupen i dressyren gjorde entré i London.

Glamourdale tillbaka i segerform
Glamourdale och Charlotte Fry i Herning. Foto: Roland Thunholm

Han tog hela dressyrvärlden med storm på VM, den elegante svarte hingsten Glamourdale (KWPN hingst f -11, e Lord Leatherdale-Negro, uppf Rodenburg, äg van Olst Horses) och hans välridande ryttare Charlotte Fry.

Efter mästerskapet i Danmark i augusti har Glamourdale hållit sig borta från rampljuset, men på torsdagseftermiddagen var det dags igen när det vankades världscup på hemmaplan. London International Horse Show drog igång på torsdagen och en Grand Prix stod på schemat för toppryttarna i dressyr.

Med hela tolv 10:or i protokollet och en bländande ökad galopp tog världsmästarna hem en säker seger på 84,02 procent, med över fem procentenheter till godo på tvåan Gareth Hughes och hans Classic Briolinca. Tyska Ingrid Klimke red in på tredje plats med Franziskus FRH.

Ingen svensk startar i världscupen i dressyr i London men svenskägde frieserhingsten Elias (KFPS hingst f -09, e Jorn-Maiko, uppf V/D Demrostables, äg Kristofer Johansson & Linda Annell) fanns med i klassen, riden av belgaren Marc Peter Spahn. Ekipaget slutade som nummer 13 på 68,4 procent.

Världscupen i dressyr fortsätter med Grand Prix Kür under fredagskvällen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden