Hoppning
25 maj 06:20

Global Champions Tour intar Hamburg

GCT/GCLDammet har knappt lagt sig efter Malin Baryard Johnssons fenomenala seger i LGCT Grand Prix i franska St Tropez innan det är dags för nästa deltävling. Två svenska ryttare finns med i startfälten när Hamburg bjuder in till Global Champions Tour till helgen. En lär vara extremt revanschsugen efter tidsmissen i St Tropez.

Global Champions Tour intar Hamburg
Linda Heed och Decurio laddar om för helgen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Samtidigt som det rids nationstävling i Rom, med två svenska ryttare på plats men inget svenskt lag, har det till helgen också blivit dags för den sjätte deltävlingen i Global Champions Tour och Global Champions League. Värd är tyska Hamburg och på plats för att representera Sverige är Linda Heed med Decurio. Ekipaget fick ett förargligt tidsfel i LGCT Grand Prix i St Tropez som vanns av Malin Baryard Johnsson den föregående helgen. Rolf-Göran Bengtsson är också med i Hamburg och kommer att rida de fyrstjärniga kringklasserna.

Det är ett stjärnspäckat startfält som möter upp på den stora gräsarenan i Hamburg. Den holländska titelförsvararen, vinnaren av LGCT Grand Prix of Hamburg i fjol, Harrie Smolders är på plats – tillsammans med belgaren Pieter Devos som just nu leder den totala ställningen i Global Champions Tour.

Ludger Beerbaum, som tycks ha klarat sig helskinnad ur den barreringsskandal han var i fokus för tidigare i år, har redan vunnit två av fem möjliga GP-titlar den här säsongen och är redo att satsa på ytterligare en. Tunga tyska namn som Marcus Ehning och Daniel Deusser kommer också till start tillsammans med de unga stjärnskotten Harry Charles och Ioli Mytilineou samt de äldre rävarna John Whitaker och Geir Gulliksen.

Näst på tur efter Hamburg är Cannes den 2-4 juni innan den penningstinna touren intar Stockholms stadion den 17-19 juni.

Preliminärt tidsschema – GCT/GCL i Hamburg

Torsdag 26 maj
11.20 Global Champions League omgång 1

Lördag 28 maj
11.30 Global Champions League omgång 2
15.00 Global Champions Tour Grand Prix

Livesändningar via Expressen-TV och Discovery+ (bägge betaltjänster).

Arrangörens hemsida.
Start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden