Hoppning
24 maj 10:22

Svenska ryttarna klara för Rom

NationstävlingSverige har inget lag på plats men väl två svenska ryttare när nationstävlingarna i Rom drar igång till helgen.

Svenska ryttarna klara för Rom
Jonna Ekberg har med sig Calypso de Beaufour som är hennes häst i den svenska utvecklingsgruppen. Arkivbild: Roland Thunholm

Belgien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien, Irland, Spanien och USA är länderna som laddar för strid i helgen när det vankas femstjärnig Nations Cup-tävling i Rom i helgen. Sverige ställer inte upp med något lag men har två ryttare anmälda. Det är Petronella Andersson som är på plats med tre hästar och Jonna Ekberg som har med sig två hästar. Petronella Andersson har med sig bägge sina hästar i utvecklingsgruppen, Halita O och Nithard van de Peerdenhoeve, som bägge visat väldigt fin form i år.

Rom ingår inte i FEI Jumping Nations Cup i år, utan är en fristående lagtävling i likhet med La Baule och Aachen. Liksom i La Baule, där Sverige hade med ett lag, är det starkt motstånd även i Rom. Martin Fuchs, Edwina Tops-Alexander, Jérôme Guery, Kevin Staut och Darragh Kenny är några av alla de toppryttare som svenskarna kommer att möta på banan.

Cian O’Connor är också på plats och har bland annat med sig C Vier (HOLST val f-08 e Cardento-Concorde, uppf W Groningen), som tog lagsilver med David Will och det tyska laget på EM i fjol. Valacken var David Wills bästa häst och lämnade hans stall för bara någon månad sedan.

Tävlingen drar igång på Kristi himmelsfärd på torsdag den 26 maj och kan följas live. Förutom nationstävlingen äger även prestigefyllda Rolex Grand Prix rum på söndagen. GP-klassen går över två 1,60-rundor med nära en halv miljon i prispengar.

Deltagarlista Rom.
Start- och resultatlistor.
Livesändning.

Nations Cup och Sverige

FEI Jumping Nations Cup i division 1 i europeiska ligan drar igång med första omgången i schweiziska St Gallen i början av juni, därefter är det ytterligare fem omgångar innan finalen äger rum i Barcelona den 29 september-2 oktober.

Sverige rider med lag i polska Sopot, holländska Rotterdam, Falsterbo och brittiska Hickstead. Tio lag rider i division 1 och de sju bästa efter fyra omgångar går till final.

Nations Cup – division 1 Europa

St Gallen
3-6 juni

Sopot
9-12 juni

Rotterdam
23-26 juni

Falsterbo
14-17 juli

Hickstead
27-31 juli

Dublin
17-21 augusti

Barcelona FINAL
29 september-2 oktober

FEI Jumping Nations Cup – här ser du hela kalendern.

FEI Jumping Nations Cup – regler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden