Dressyr
26 februari 2018 16:30

Glock’s Tango är död

FörlustbeskedHans Peter Minderhouds tävlingspartner Glock's Tango har lämnat jordelivet. Hingsten med flera framstående tävlingsframgångar blev 18 år gammal.

Glock’s Tango är död
Hans Peter Minderhoud och Tango kom sexa i världscupfinalen 2012. Foto: Roland Thunholm

KWPN-hingsten Tango (f-00 e Jazz-Contango, uppf H van Helvoirt) – även känd som Glock’s Tango – har rapporterats död. Tango blev 18 år gammal och fick lämna jordelivet efter att i flera år haft problem med en sena.

Holländske dressyrryttaren Hans Peter Minderhoud tog över Tango när hästen var tre år gammal. I början utmärkte sig Tango med sin försiktighet, och Minderhoud funderade på om Tango någonsin skulle kunna fungera att tävla med.
”Han trodde att det lurade faror bakom varje hörn”, berättar Minderhoud på Glock Horse Performance Centers hemsida.

Allt eftersom förtroendet och tilliten ökade kom dock framgångarna och Tango kunde debutera i Grand Prix redan vid nio års ålder. Ekipaget blev holländska mästare 2011 och vann ett världscupkval i danske Odense 2011. Vid världscupfinalen i s’Hertogenbosch kom de på sjätte plats, och detta trots att Minderhoud vid denna tid även red Nadine som var mer stabil och därför blev det naturliga valet vid större tävlingar och mästerskap.

Ett problem med en sena satte dock stopp för Tangos fortsatta tävlingskarriär och han gjorde sin sista internationella start 2014. Problemet blev han aldrig riktigt bra från och det var också den som till slut blev orsaken till att man fick ta bort honom.
”Han var en stor personlighet och mycket speciell för mig”, berättar Hans Peter Minderhoud, som är mycket ledsen över hingstens bortgång.

Tango var även licensierad hingst i KWPN och han har en lång rad avkommor efter sig – de senaste födda 2012. I Sverige finns sju avkommor till Tango registrerade hos SWB.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden