Hoppning
1 augusti 2021 12:33

GP-segrar till Josephine Karlsson och Mikaela Gustaphson

1,50-hoppningDet har ridits 1,50-klasser på Sundbyholm och Mantorp under söndagen – bägge med spännande omhoppningar. Segrande ur slutstriden på Mantorp Hästsportarena gick Josephine Karlsson medan Mikaela Gustaphson vann på Sundbyholm.

GP-segrar till Josephine Karlsson och Mikaela Gustaphson
Mikaela Gustaphson och Inar C plockade hem den blågula rosetten på Sundbyholm. Foto: Roland Thunholm

Det blev Josephine Karlsson som kammade hem segern i söndagens 1,50-klass på Mantorp Hästsportarena med hästen Nolita de Loubet. Magnus Jacobson följde upp fredagens dubbla topplaceringar med en andraplats i 1,50-debuten med Diarado’s Rose ELiTH. Trea blev Viktor Melin och Atina medan Johan Lundh och Mylento blev fyra med ett tidsfel.

Flera ryttare drog på sig tidsfel och det var i övrigt en klass med en del fel. Efter halva startfältet hade ridit stod Magnus Jacobson som ensam felfri med välhoppande Diarado’s Rose ELiTH i grunden. Då slog Viktor Melin och Atina till med en nolla och såg till att det blev omhoppning i klassen som gick med bedömningen A:1a. Kort därefter red även Josephine Karlsson felfritt med Nolita de Loubet och sällade sig därmed till omhoppningsskaran. Magnus Jacobson gjorde även en fin runda med Heartgold, men dessvärre föll sista bommen.

Med slutligen tre ekipage till omhoppning gick Magnus Jacobson ut först och satte en snabb runda, dock med en bom ner. Med det kunde Viktor Melin ta det säkra för det osäkra, men även här föll en bom och placerade ekipaget som tvåa så långt. Därefter äntrade Josephine Karlsson och Nolita de Loubet banan och satte den eftertraktade dubbelnollan, nära tio sekunder långsammare än Magnus Jacobson. 15 ekipage kom till start.

Mikaela Gustaphson-inar 1 210801 Rt
Maximalt fokus hos både Mikaela Gustaphson och Inar C. Foto: Roland Thunholm
Mikaela Gustaphson-inar 5 210801 Rt
Inar C i Sundbyholms välkända röda segertäcke. Foto: Roland Thunholm

Sundbyholm Grand Prix

Ungefär samtidigt pågick även Sundbyholm Grand Prix. Här gick fyra ekipage till omhoppning av 13 startande. Mikaela Gustaphson och Inar C gick vinnande ur slutstriden med en dubbelnolla och tiden 40,94 sekunder. Daniel Svensson och Khan v/d Donkhoeve gick också i mål dubbelt felfritt, dock en sekund långsammare och blev därmed tvåa. Alexandra Eriksson och Liss Royal fick ett nedslag och tog hand om tredjeplatsen medan Matilda Pettersson och Cortino blev fyra.

Resultat Mantorp.

Resultat Sundbyholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden