Sverige
4 juli 2018 10:41

Grannklagomål mot hästgård: Miljökontoret ingriper inte mot flugor

FlugfightEn restaurangägare på landsbygden vill att miljökontoret ska ingripa och råda bot på flugorna, som ägaren tror kommer från hästgården intill. Miljökontoret håller dock inte med.

Grannklagomål mot hästgård: Miljökontoret ingriper inte mot flugor
Flugor och andra insekter är ingen höjdare, men hör i mångt och mycket sommaren till. Foto: Marnag/Istock

Ett hotell ute på landet i Östergötland har problem med flugor i sin restaurang och gästerna har klagat. Ägaren tror att flugorna kommer från hästgården intill och menar att det har blivit allt värre de senaste åren, och har därför vänt sig till miljökontoret för att de ska ingripa, skriver Östgöta-Correspondenten.

Gården har en hästhage 25 meter från restaurangen och en gödselplatta en bit därifrån. ”Gödselhögen har alltid legat bakom ladugården. Vi tar bort den varje år. Vår verksamhet har inte förändrats de senaste åren”, säger gårdsägaren till tidningen och konstaterar att det är något av en omöjlighet med lantbruksverksamhet helt utan flugor.

Ingen olägenhet

Vid besök på gården och i restaurangen kunde inte miljökontoret hitta mycket flugor i matsalen hos den sistnämnda. Däremot fanns det flera i restaurangköket, inte minst kring matavfallsbehållaren utan lock. Restaurangen menar att de har gjort vad de kan, som att skaffa flugnät till fönster.

”Miljökontoret noterar dock att ingen olägenhet med mycket flugor i matsalen kan konstateras och inte heller några brister från gödselhanteringen på grannfastigheten”, skriver Östgöta-Correspondenten. Därmed ingriper inte miljökontoret och inga åtgärder kommer att vidtas mot hästgården och flugorna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden