Hoppning
24 juni 2016 09:45

Rio blir Dubbeldams sista OS

Jeroen Dubbeldam planerar att göra sitt sista OS i Rio. Beslutet bor till stor del på att hans världsmästarhäst SFN Zenith N.O.P. säljs på auktion tillsammans med ytterligare fem SNF-hästar efter de olympiska spelen i augusti.

Rio blir Dubbeldams sista OS
När Zenith ändras förutsättningarna för Jeroen Dubbeldam.

I en intervju i Helden berättar Jeroen Dubbeldam, som är regerande Europa- och världsmästare både i lag och individuellt tillsammans med Zenith SFN N.O.P (KWPN val f 2004 e Rash R- Fuego du Prelet, uppf  H. Voort ), att han inte planerar att rida något mer OS efter Rio.
– Det känns så, säger han till tidningen. 

Jeroen Dubbeldam är 43 år och har redan ett individuellt OS-guld. Det tog han tillsammans med Da Sjiem i Sydney 2000. 
– Efter Rio kommer jag fortsätta att rida och utbilda hästar, fortsätter han. 

En del av mästarens beslut är att hans tävlingskamrat Zenith ska säljas på auktion efter Rio. Valacken är säkrad av det holländska ridsportförbundet genom ett kontrakt som reglerar att ägarna förbinder sig att inte sälja hästen före OS. I uppgörelsen ingår dock att de aktuella hästarna ska säljas efter OS. Jeroen Dubbeldam tror att priset för Zenith blir mellan tre och fyra miljoner euro, minst 25 miljoner svenska kronor. Detta har Ridsport berättat tidigare. Auktionen hålls den 21 september. 

Mer om auktionen efter OS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden