Körning
18 augusti 2018 18:09

Guldläge på EM för Linnea

EMGuldläge för Linnea Kristiansen efter dagens maratonkörning i EM för unga kuskar. En superfin runda i de tuffa maratonhindren gav henne och Plassens Lucky Luke en fjärdeplats i det tuffa startfältet. Efter två grenar är hon i topp med 115, 7. Tvåan Österrikes Severin Baldauf har 120, 95. Laddat för en rysare sista tävlingsdagen alltså.

Guldläge på EM för Linnea
Linnea Kristiansen - kan det blir mycket bättre i svensk sportkörning? Fyra i dagens maraton och i ledning totalt. Medaljläge helt klart! Foto: Susanne Ankermark

Sex tuffa hinder skulle young drivers-kuskarna ta sig igenom. Linnea Kristiansen har varit med förr men som hon körde, det var med extra glöd den här gången. Och groomen var inte dålig hon heller. Helt fantastiskt bra. Bland annat med näst snabbaste tiden i  det första hindret.

Tyvärr blev också det första hindret början till slutet för Sveriges Andreas Sjöberg i juniorklassen. Han missade E- och F-porten  och därmed blev han utesluten. Mycket tråkigt för denna ambitiösa och talangfulla kusk, men det är sånt som kan hända när nerverna ligger utanpå. Andreas får kompensera upp med den avslutande precisionskörningen.

Felix Strauss är 14 år. Det innebär att han kör i childrensklassen. Han har aldrig tävlat på den här nivån förut men lyckas ändå gå in, fixa de fem hindren som ingår i den här klassen och bli elfte kusk i mål av 22 startande. Det är starkt. Felix syster, Sofie är bara 12 år men fick denna gången se sig slagen av storebror. Sofie blev nr 20 i maraton.

En snabb koll efter två genomförda grenar visar att Felix ligger på en trettonde plats, Natalie Hellberg är nummer 14 och Sofie nummer 18. Så bra gjort av en trio som bara är i början av sina körkarriärer.

Marcus stark i maraton

I juniorklassen startade, förutom Andreas Sjöberg, även Sanna Manfredsson som idag hade elitkusken Johan Herner som groom. Ekipaget blev nr 18 i mål, slagna av bland andra Elise Strauss som var nr 14.

1. Marcus Clasen
Marcus Clasén öser på i sin paradgren maraton, Groom är pappa Henrik. Foto: Susanne Ankermark

Marcus Clasén är som bäst i maraton. Det har han visat många gånger, inte minst vid Europamästerskapen i Schildau för två år sedan. Idag satte han full fart från början med Brio och det blev tredje bästa tiden i hinder tre och en sjundeplats i detta starka startfält.

I lagtävlingen har Sverige tappat lite men det finns fortfarande chans till en pallplats. Leder gör Tyskland före Polen och Ungern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden