Världen
30 januari 2019 17:33

Gult kort till amerikansk dressyrryttare

StraffEn amerikansk ungdomsryttare har fått ett gult kort under en dressyrtävling i Wellington, Florida. Gula kort är ytterst ovanliga inom dressyren.

Gult kort till amerikansk dressyrryttare
Det gula kortet delades ut på en dressyrtävling. Foto: iStock

Det var Megan Peterson, young rider från USA, som bestraffades med ett gult kort efter en händelse på dressyrtävlingarna i Wellington för några dagar sedan.
Exakt vad som hände framgår inte av rapporteringen, men kortet delades ut på grund av olämpligt uppträdande, och det kan enligt regelverket gälla gentemot exempelvis en funktionär, en annan tävlande eller någon i publiken.

Händelsen inträffade på det stora dressyrmeetinget i Wellington, Florida, den 24 januari. Det framgår av resultatlistorna att Megan Peterson sedan gjorde starter den 26 och 27 januari.

Att gula kort delas ut i dressyren är ytterst ovanligt inom FEI. Sedan juni 2018 har endast fyra gula kort delats ut, varav tre för olämpligt uppträdande och ett för ”abuse of horse”, vilket i det svenska reglementet heter otillåten hantering av häst.
Inom hoppningen delades 28 gula kort ut under 2018, de allra flesta för ”abuse of horse”, och inom distansen delades 33 gula kort på FEI-tävlingar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden