Dressyr
21 januari 2020 20:18
Ridsportplus

Haid-Bondergaard säljer sin GP-häst

FörsäljningRoberto des Frettes kom till Charlotte Haid-Bondergaard som 7-åring 2012, och därefter har ekipaget tävlat tillsammans på Grand Prix-nivå i många år. Men nu är den gemensamma karriären över, då valacken är såld.

Haid-Bondergaard säljer sin GP-häst
Charlotte Haid-Bondergaard har sålt Roberto des Frettes. Foto: Fredrik Jonsving

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Lusitanon Roberto des Frettes (val -05, e Carinho Des Noes-Boulou Des Frettes, uppf Annie Augras, äg Norrehee Dressage Stable AB) debuterade i Grand Prix redan som 8-åring med Charlotte Haid-Bondergaard i sadeln. Därefter har det blivit en mängd starter i Grand Prix – deras sista internationella tävling blev Helsingfors i oktober 2019. Nu flyttar valacken till Danmark och junioren Lea Anderssen Torabi.

  – Vi har haft stora framgångar med Roberto, men Charlotte satsar på Dixiland nu. Och vi har många unga förmågor i stallet som behöver lite mer uppmärksamhet. Det är så här vi jobbar, vi utbildar och tävlar hästarna och sedan hoppas vi kunna matcha dem rätt till nästa ryttare, berättar Rasmus Bondergaard.

  Roberto des Frettes får sällskap i sitt nya stall av Amaranth, som Bondergaards nyligen sålde till danskan.
  – Lea är ung och kommer direkt från ponny. Amaranth är utbildad men fortfarande ganska oerfaren, så då kom frågan upp om vi även hade någon läromästare till salu, som kunde vara ett stöd för Lea när det gäller tävlingsbiten. Då kände vi att det kunde passa med Roberto. Det blev med kort varsel, men vi tror att det är en riktigt bra match. Lea har provat honom flera gånger och tycker väldigt mycket om honom.

  Kommer tillbaka till familjen

  Hur känns det för Charlotte att Roberto är såld?
  – Det är klart att man fäster sig lite extra vid någon som har varit ens tävlingskompis i så många år. Det är en tråkig stund när de åker, men vi vet att det blir ett bra upplägg för hästen, och vi har även en öppning i kontraktet att han kan komma tillbaka till oss längre fram i framtiden säger Rasmus Bondergaard.

  Som läromästare till er dotter Mary-Sophie?
  – Eventuellt, om det passar i tid, så kanske hon kan ha honom som läromästare. Men annars blir det som pensionär, att Roberto får bli gammal hos oss. Men först är det upp till Lea att ha glädje av honom, och sedan ska vi ta väl hand om honom när han har tävlat klart.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 101 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden