Sport
8 juli 2015 17:20

”Han är bäst”

Det var en rörd segrare i Marietorp Ridsport Ponny Kür. Glädjen var så stor att det var svårt för Elin "Lill" Mattsson att få fram orden. Men en sak var kristallklar. Hennes ponny Bodo är bäst i världen, i alla fall enligt en glad Elin. De segrade på 72,667 procent

”Han är bäst”
Bodo är bästen för Elin Mattsson Kim C Lundin kim@witnet.se

De åtta startande i den traditionellt sett mycket populära ponnyküren skapade en händelserik klass inför fullsatta läktare. Den starka blåsten och de nya filmkamerorna längs banan skapade lite för mycket spänning för några av ekipagen som tyvärr underpresterade på grund av det. Ponnyekipagen tyckte de nya elementen var lika svåra som en del sexåringar.

För topptrion var det helt andra saker som skapade extra spänning. Gårdagens kvalvinnare Clara Egholm-Hebsgaard med Extrem rider till välbekant musik för dem med Michael Jackson och Thriller-tema. Hennes program har vässats ytterligare med högre svårighetsgrad och idag glömde hon bort den nya ordningen på rörelserna. Det blev någon miss och Clara improviserade, det räckte till tredjeplats idag på 71,708 procent.

Amanda Barnestam Olsson med Daylight var glad som en lärka när hon red ut efter ett fint program. Hon hade lånat ett kürprogram för mindre än två veckor sedan och aldrig tävlat med det. Nu gick det galant och det blev en andraplats på 71,958 procent.

Elin Mattsson hade inget bra kval under tisdagen. Det var till och med så att förbundskaptenen för ponnyerna Bobo Lundberg hade konkret beröm om dagens ritt jämfört med gårdagen.
– Idag var det riktigt bra ridning Elin, sa han samtidigt med gratulationer till en rörd ponnysegrare.
Elin gjorde ett fint program, felfritt i stort sett utan stora malörer och i Kiss&Cry-hörnan stod mamma Lottie Mattsson och storasyster Marina och hejade på.
När ritten var klar och Elin red ut var hon så glad och lycklig att tårarna trillade, det är stort att rida en riktigt fin ritt på sin ponny inför massor av publik.

När segertäcket var pålagt och rosetten fastsatt blev det starkt igen. Elin har sett storasyster segra här i Falsterbo tidigare, kanske har hon drömt om att själv få uppleva det. Nu var det dags.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden