Blogg
11 maj 2014 22:02

Häng med mig till jobbet

Ni som tycker att ni har läst för många bloggar, artiklar och krönikor om hur det är för ridsportjournalister ute i fält kan genast gå vidare till en annan blogg. Ni andra kan hänga med och kolla hur vi har det i Badminton.

Den mixade zonen är öppen för ryttare och deras apanage samt media. När det var klart att Sam Griffiths vann årets upplaga blev det kramkalas. Här gratuleras han av sin landslagskamrat Lucinda Fredericks. Han var en så otippad vinnare att INGEN i den närvarande journalistkåren hade tippat honom som vinnare i sponsorn Rolex traditionella vadslagning. Förhoppningsvis lägger Rolex två champagneflaskor i vinstpotten till nästa vadslagning.

Mat är otroligt viktigt. Även för journalister. Och det har de fattat i Badminton – och i tyska Aachen med för den delen. Jaja, nu kan ni himla med ögonen om att journalister är världens största samling med gratisätare om ni vill. Det bjuder jag på ;-). Men jag skulle mer än gärna betala för maten – bara det finns mat tillgängligt snabbt de fyra minuterna jag har tid att äta. 

Jajamen, jag gratisäter gärna ost också. Jag har inga som helt problem med det. För jag vet att arrangören inte kan få mig att skriva Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials i stället för Badminton bara för att de bjuder på lite fin ost. Nänänä, den lätta går jag inte på…

 

Brittiska stjärnan William Fox-Pitts svenska hästskötare Line Andresen, tillika bloggare på tidningenridsport.se, hängde runt i kulisserna och hade bland annat gått banan med sin chef. ”Det var fantastist lärorikt att gå banan med honom och höra hur han tänker med de olika hästarna”, berättade hon. Till vardags får hon hon rida Fox-Pitts fyrstjärniga hästar – sex stycken för tillfället. ”Seacookie är min favorit. Han är snäll och rädd för precis allt.” säger Line. Badminton var den första fyrstjärniga tävlingen hon var på. ”Jag hade hoppats på att få se fler hästar gå i mål. Men jag har inte blivit avskräckt, jag vill absolut rida här någon gång”. 

Inne i pressrummet brukar det finnas det ett litet podium där ryttarna får kliva upp under presskonferenserna. Det gäller även i Badminton. Och så ställer journalisterna sina frågor och ryttarna svarar så snällt så snällt. Vanligaste huvudbonaden på ryttarna under de här intervjuerna är keps. Alla vi som någon gång har haft ridhjälmsfrisyr vet varför… Här är det Paul Tapner och Lucinda Fredericks som sitter på podiet i Badminton. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden