Ridsport Play
18 maj 2016 08:34

Häng med på Fridas segerrunda

I helgen slog Frida Edin både sig själv och många andra med häpnad när hon i sin debut tog en internationell seger på högsta möjliga nivå för ponny i fälttävlan. Häng med på hennes segerrunda i terrängen på Eketorp.

Häng med på Fridas segerrunda
Frida och Covitha visar hur det ska se ut i terrängen.

Som Ridsport rapporterade i söndags tog Frida Edin segern när hon debuterade på mästerskapsnivån CCIP2* på Eketorps och Stensäters RF:s internationella tävling. Grunden till segern lades via den hisnande terrängen där hon och Hof Ter Eekter’s Covitha (new forest, sto, f 2007, e Orlando-Sander, uppf Dhr L. Van de Put) var ensamma om att vara felfria på hinder.
– Det fanns mycket svårigheter på banan. Mest nervös var jag över den första vattenlinjen och sedan 13 A-B-C, men jag vet ju att Covitha alltid är klockren i terrängen och fixar det om jag gör rätt, säger ryttaren.
Och visst blev det en klockren runda som lovordades av bland andra förbundskapten och banbyggare Staffan Lidbeck.
– Hon red med självförtroende och nästan respektlöst, precis som man måste göra på en sådan här bana, säger han.

När Frida gick i mål efter sin debutrunda kunde hon knappt tro att det var sant.
– Jag satt nästan och väntade på att de skulle rapportera in något fel. Det var så overkligt att vi hade klarat det och en helt fantastisk känsla, säger Frida.

Eftersom Covitha är en C-ponny är utmaningen om möjligt ännu tuffare för henne och den avslutande banhoppningen motsvarade medelsvår B-höjd för ekipaget.
– Vi har inte tävlat på den höjden förut, men hoppningen är inga problem. Vi hade ett pet på näst sista hindret, men det gjorde ju inte så mycket.
Segern var säkrad med stor marginal och en överlycklig Frida kunde åka hemåt med  både EM-kval och seger i bagaget.
– Jag är så stolt över Covitha och över mig själv som höll ihop det. Jag har själv plockat upp henne i fälttävlan och det är så häftigt att vi har tagit oss hela vägen hit tillsammans.

Följ med Frida på segerritten:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden