Blogg
18 augusti 2016 10:00

Häng med till DAV

Deodoro Accomodation Village, DAV. Det är där jag har bott i över två veckor nu. Ett osexigt höghusområde som är inhägnat med höga staket. Och vaktas av militärer - vad annars.

Här i DAV bor massor av löst folk – det blir lite större och roligare blandning av folk än på ett vanligt presshotell vid ett ridsportmästerskap. Det går fler sporter än ridsport i Deodoro och förbundsfolk, domare och andra från de här sporterna bor också i DAV. Så gör även Sveriges förbundskapten i hoppning, Ragnar Bengtsson.

Det sägs att området är byggt för att inhysa militärer – vad annars ;-). Nåväl. Det funkar. I allafall om man inte alltid måste ha varmvatten när man duschar, vill ha spis i köket och är beredd på att såväl soffor som sängar kan tappa ett ben då och då. Och att alla lägenheter i alla hus ser likadana ut och är möblerade med likadana möbler. 

De här små filurerna hänger i området vid staketet på väg ner mot bussarna som kör oss till arenan. Jag har ingen aning om vad det är för slags apa, men söta är de och de äter gärna frukostrester om man har med sig det. 

Vi bussas inifrån området till precis utanför arenan. Inifrån DAV går det också bussar till de andra olympiska områdena, Down Town, Main Press Center med mera. Så du behöver inte gå ut i ”verkligheten” utanför OS-bubblan en enda sekund om du inte vill. 

Här utfodras… förlåt… Här äter vi, menar jag. Om vi hinner. Frukost och middag serveras, men efter att ha tillbringat en dag i ett vitt tält med kraftig aircondition på tävlingsplatsen har en ingen lust att sätta sig i ännu ett sådant tält och äta middag. 

Som alltid när det är stora mästerskap är det svårt att hålla sina rutiner. Jag är inbiten yoganörd och yogar i stort sett varje dag hemma. Här försöker jag i allafall göra någonting varje dag – om det så bara är att stå på huvudet på vår balkong ett par minuter. 

Hej så länge!

/A

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden