Fälttävlan
3 maj 2014 10:12

Hanna Berg allvarligt skadad

Fälttävlansryttaren Hanna Berg, Kristianstad, bröt en kota i ländryggen när hon trillade av en häst i skritt på fredagen. 27-åringen ligger nu på sjukhus i Kristianstad.

Det var i slutet av ett ridpass som olyckan var framme. Hanna Berg hade tränat en yngre häst och skrittade av den på halvlånga tyglar när hästen plötsligt skyggade för något. Hanna Berg trillade av och landade så olyckligt att hon fick en fraktur på en ländkota.

Hon ligger nu på sjukhus i Kristianstad med kraftigt smärtstillande medicin och väntar på att få en korsett så att hon röra sig.
– Det är okej så länge smärtlindringen verkar, men det är irriterande att jag inte kan få min korsett. Den är inlåst i ett rum som inte kan låsas upp förrän på måndag då den ansvariga personalen kommer, säger hon. 
Korsetten ska bäras i två månader. Hanna Berg väntar också på magnetröntgen för att få reda på lite mer exakt hur skadan ser ut. 

Hanna Berg är en av initiativtagarna till Mellantruppen. Hon har tävlat internationellt med placeringar upp till och med tvåstjärnig klass. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden